Ángel María Villar a la sortida de la presó de Soto del Real
Ángel María Villar a la sortida de la presó de Soto del Real
Futbol

La FIFA amenaça de deixar Espanya fora del Mundial per les ingerències del govern en el procés electoral de la RFEF

La màxima institució futbolística internacional considera que hi podria haver ingerències en el procés electoral per escollir el substitut d'Ángel María Villar al capdavant de l'RFEF

Actualitzat

Segons avança el diari "El País", la FIFA ha enviat una carta a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) advertint que les ingerències per part del govern espanyol en el procés electoral per escollir el nou president que substitueixi Ángel María Villar poden comportar la suspensió de la Selecció Espanyola Absoluta de totes les competicions incloent el Mundial de Rússia 2018.

El que ha fet saltar les alarmes ha estat la proposta de repetir les eleccions que es van celebrar el passat mes de maig a instàncies del Consejo Superior de Deportes (CSD). En aquest sentit, la màxima institució del futbol internacional considera que està en risc l'autonomia de la Federació i suposa una greu vulneració dels estatuts.

La proposta de repetició de les eleccions per part del CSD va sorgir arran de les escoltes telefòniques difoses en el marc de la investigació de l'Operació Soule que ha forçat la suspensió del president de la RFEF, Ángel María Villar i que l'ha portat a la presó. Aquesta proposta es va presentar en forma de recurs al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) que va emetre una resolució favorable i ho va traslladar al Consell d'Estat, la darrera instància que té el poder de decidir si es repeteixen o no les eleccions.

Davant d'aquests moviments, el president interí de la RFEF, Juan Luis Larrea, va informar-ne a la FIFA en una maniobra per evitar que el govern espanyol, en última instància, acabés amb el mandat vigent de Villar i, de retruc, amb la seva continuïtat i és que la intenció de Larrea seria esgotar el mandat fins el 2020.

El president espanyol, Mariano Rajoy, que ha comparegut en roda de premsa des de Brussel·les després del Consell Europeu, ha sortit al pas d'aquesta informació descartant de totes totes que la "Roja" no sigui al Mundial de l'any que ve:

"Aquest escenari no el contemplo. Estic absolutament convençut que Espanya anirà al Mundial i que el guanyarà"

Una altra reacció que no s'ha fet esperar ha estat la de Javier Tebas, el president de la Lliga, que ha qualificat com a "innocentada" l'advertiment de la FIFA

"No coneixo els termes de la carta, però no m'ho crec. Em sembla una innocentada. No crec que la nova FIFA sigui capaç d'amenaçar el govern d'Espanya en qualsevol tema quan estem en un estat de dret"

No és la primera vegada que la FIFA amenaça Espanya. Fins i tot quan Villar era president efectiu, va rebre una carta en el mateix sentit perquè el govern espanyol volia modificar el calendari electoral. La selecció peruana també està amenaçada després que uns diputats del grup de Fujimori presentessin un projecte al Congrés del país per intervenir en la Federació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut