Bàsquet

La FIBA extrema el seu enfrontament amb l'Eurolliga i exclou Espanya i 13 seleccions més del pròxim Eurobasket

La FIBA ha decidit extremar el pols amb l'Eurolliga pel control del bàsquet europeu. Per a la selecció espanyola perilla fins i tot la participació en els Jocs de Rio.

Actualitzat
La selecció espanyola de bàsquet ha quedat exclosa del pròxim Eurobasket, que s'ha de disputar l'any que ve. Perilla fins i tot la seva participació en els Jocs Olímpics de Rio d'aquest estiu.
 
El veto li arriba directament de FIBA Europa, que d'aquesta manera afegeix pressió al seu enfrontament amb l'Eurolliga. Segons una carta de la representació europea de la Federació Internacional, la Federació Espanyola de Bàsquet no ha fet prou per evitar el que ells anomenen comportaments abusius de l'Eurolliga sobre els clubs i les lligues nacionals. FIBA Europa, a més, pressionarà perquè la FIBA apliqui la sanció a nivell internacional, i això faria que Espanya no pogués participar en els Jocs de Rio.
 
La selecció espanyola, vigent campiona d'Europa, no és l'única afectada per la sanció. N'hi ha 14. Entre d'altres, algunes de tan potents com Lituània, Sèrbia, Croàcia, Montenegro o Rússia. Totes poden presentar un recurs fins al dia 20 d'abril, dimecres que ve.
 
El càstig de FIBA Europa suposa una escalada en el seu enfrontament amb l'Eurolliga per la supremacia del bàsquet al continent europeu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut