Fórmula 1

La FIA exculpa McLaren d'haver manipulat el resultat del Gran Premi de Mònaco

La Federació Internacional d'Automobilisme ha exculpat l'equip McLaren d'haver manipulat el resultat del Gran Premi de Mònaco de Fórmula 1 en què els seus pilots, Fernando Alonso i Lewis Hamilton, van acabar primer i segon. Segons la FIA, McLaren no va fer res que es pogués interpretar com una interferència al resultat de la cursa. La decisió de la Federació Internacional s'ha sabut el mateix dia en què Bernie Ecclestone, el patró de la Fórmula 1, es mostra partidari d'una dura sanció a l'equip McLaren. És a dir, tot el contrari del que ha passat finalment.

Actualitzat

La FIA ha tancat les investigacions sobre l'equip McLaren concloent que no hi va haver cap frau esportiu. Ha estudiat les converses de Hamilton i Alonso amb el cap de l'escuderia, Ron Dennis, i la telemetria dels monoplaçes i no hi ha vist cap conducta sancionable. No hi va haver ordres d'equip que alteressin el resultat de la cursa.

L'any 2002 la FIA va introduir un canvi en la reglamentació per sancionar les ordres d'equip si acabaven modificant el resultat d'una carrera. Això és el que va passar aquell mateix any quan Ferrari va ordenar a Barrichello que deixés passar Schumacher en el Gran Premi d'Àustria. Aleshores Ferrari va ser sancionada.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut