Fórmula 1

La FIA anuncia que totes les escuderies que competeixen en l'actual F1 participaran en el campionat de l'any que ve

La Federació Internacional d'Automobilisme ha ajornat una setmana la decisió sobre les escuderies que disputaran el pròxim Mundial. De moment, ha elaborat una llista provisional on només són fixos Toro Rosso, Red Bull i Ferrari, tot i que l'escuderia italiana ja ha dit que, si limiten el pressupost, no hi participarà. La gran novetat de cara al curs vinent és el Campos GP, l'escuderia de l'expilot Adrián Campos. La mala notícia és que la FIA no ha inclòs l'Epsilon Euskadi, del català Joan Villadelprat, al llistat de 13 equips que participaran en el pròxim Mundial.

Actualitzat
A falta de grans emocions a la pista, on Button ho domina tot, l'emoció de la F1 se centra últimament als despatxos de la FIA. El motiu, saber com serà la F1 del futur, amb un estira-i-arronsa constant entre Mosley, el president de la Federació, i els grans constructors de la graella.

La llista provisional dels 13 equips admesos

Aquest divendres, la Federació ha publicat la llista dels 13 equips admesos per l'any que ve. Hi figuren, per una banda, les deu escuderies que ja estan competint actualment al Mundial, a les quals se n'afegeixen tres de noves: Campos GP, el projecte d'Adrián Campos, Manor i la nord-americana USF1.

El que passa és que aquesta llista pot quedar en paper mullat ben aviat ja que dels 13 equips n'hi ha 8 que no són segurs. D'una banda hi ha McLaren, BMW, Renault, Toyota i Brawn, a qui la FIA ha convidat a retirar les condicions que demanaven abans de divendres que ve. Si no ho fan, no seran al pròxim Mundial.

Ferrari diu que no hi prendrà part

I de l'altra hi ha Ferrari, Red Bull i Toro Rosso. La Federació els ha inclòs perquè considera que els seus contractes els obliguen a seguir a la F1 passi el que passi. Aquests equips ja han dit que això no és així, que la FIA ha trencat aquests contractes i anuncien que no correran el pròxim Mundial si no es respecten les seves demandes. De fet, Ferrari s'ha mostrat ferma en la seva decisió de no participar-hi si no canvien certs aspectes del nou reglament pel pròxim any. El principal punt de desacord es refereix a la intenció de la FIA de limitar el pressupost de cada equip a 45 milions d'euros, sense comptar les despeses de patrocini i el sou dels pilots.

Epsilon Euskadi no perd l'esperança

Tot plegat deixa, de moment, fora del pròxim Mundial Joan Villadelprat, amb el seu equip Epsilon Euskadi. Però la porta encara no està tancada del tot. Si falla algun dels equips que estan ara en condicional, el somni de córrer al Mundial de l'any que ve encara seria possible.

De la Rosa i Gené, possibles pilots?


La inclusió del Campos GP a la Fórmula 1 obre les portes de Pedro Martínez de la Rosa i fins i tot de Marc Gené al Mundial, ja que un dels dos pilots catalans podria disposar d'un volant oficial en aquest nou equip.
Anar al contingut