Dmitry Shlyakhtin, el nou president de la Federació Russa d'Atletisme (EFE)
Atletisme

La Federació Russa d'Atletisme nomena un nou president per fer tornar l'atletisme (rus) a l'àmbit internacional

Amb l'objectiu de poder competir als Jocs Olímpics de Rio, la Federació Russa d'Atletisme està renovant els càrrecs que la formen, començant pel nou president

Actualitzat

DmitrI Shlyakhtin, ministre d'Esports de la regió russa de Samara, ha estat escollit nou president de la Federació Russa d'Atletisme, suspesa per la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF), com a recomanació de la Comissió Independent de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA).

Shlyakhtin, també president del directori del club de futbol Kriliá Soviétov, substitueix en el càrrec a Valentín Balákhnichev, que va ser sancionat de per vida fa una setmana per no fer cas del greu problema de dopatge que hi ha a Rússia. "La tasca està clara: tornar l'atletisme (rus) a l'àmbit internacional i recuperar la confiança de la Federació Internacional d'Atletisme i l'Agència Mundial Antidopatge", ha dit després de la seva elecció el nou president de la Federació Russa d'Atletisme (FRA).

La IAAF va suspendre a la Federació Russa d'Atletisme el mes de novembre de l'any passat després que l'AMA publiqués un ampli informe sobre pràctiques de dopatge i ocultació de positius en l'atletisme rus. La comissió independent de l'AMA va acusar Rússia d'una trama d'encobriment de positius, extorsió dels atletes, pagament de suborns i destrucció de proves sobre el consum de substàncies prohibides amb la connivència del Ministeri d'Esports i el Servei Federal de Seguretat (FSB , antic KGB). 

L'objectiu de la Federació Russa, amb tots aquests canvis, és d'intentar assegurar que els seus atletes tinguin dret a participar en els propers jocs de Rio de Janeiro. De moment, els atletes russos no podran competir gairebé amb tota seguretat en els Mundials de pista coberta que se celebraran a mitjans de març a Portland (EUA), ja que no serà fins al 27 de març a la reunió de la IAAF a Cardiff quan es coneixerà si la FRA és de nou acceptada. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut