Videoarbitratge
La Lliga té previst introduir el videoarbitratge a partir de la temporada que ve
Futbol Internacional

La Federació Italiana implantarà el videoarbitratge la pròxima temporada, l'espanyola encara no ha començat el procés

A partir de la pròxima temporada, els àrbitres italians podran comptar amb l'ajuda del vídeo durant els partits. Els col·legiats espanyol sembla que s'hauran d'esperar una mica més.

Actualitzat

El president de la Federació Italiana de Futbol Carlo Tavecchio ha assegurat aquest divendres que el videoarbitratge s'aplicarà a partir de la propera temporada a tots els camps de la Primera Divisió, la Sèrie A, després de rebre la conformitat per la mesura del president de la FIFA Gianni Infantino.

Aquesta federació porta més d'un any promovent la introducció de la nova tecnologia. La va posar a prova en l'amistós de la seva selecció contra França de l'1 de setembre, a 3 partits per jornada de la Sèrie A i també a l'últim amistós sub-21 Itàlia-Espanya. Ara està a l'espera del permís definitiu de la International Football Association Board, l'organisme que s'ocupa de la modificació de les regles del futbol per implementar-la.

Una determinació per introduir ajudes tècniques a la tasca arbitral que contrasta amb la posició de la Federació Espanyola. També aquest mateix divendres, el seu president, Àngel María Villar, ha afirmat que "no es pot implantar el videoarbitratge de la nit al dia. Cal organitzar-se i formar més àrbitres per incorporar una tecnologia que encara està en proves".

Villar vol revalidar un càrrec que ocupa des del 1988 en les eleccions que es faran el 22 de maig i va derrotar l'altre candidat a la presidència de la Federació Espanyola, el seu exsecretari general Jorge Pérez.

Anar al contingut