Gian Piero Ventura, al final del partit contra Suècia
Futbol

La Federació Italiana es reunirà aquest dimecres per analitzar l'eliminació mundialista

El fracàs mundialista suposarà no només el comiat de molts jugadors, sinó també, probablement, la destitució del seleccionador, Gian Piero Ventura

Actualitzat

La Federació Italiana ha anunciat per aquest dimecres una reunió a Roma per "fer una anàlisi profunda i decidir el camí a seguir" després de l'eliminació d'Itàlia a la repesca mundialista. En altres paraules, es farà oficial la destitució de Gian Piero Ventura com a seleccionador, excepte una sorpresa majúscula.

"Estem profundament decebuts per la no qualificació per al Mundial. És un fracàs esportiu que necessita solucions compartides per tots i és per això que he convocat una reunió amb totes les parts que componen la Federació. Hem de fer una anàlisi profunda i decidir el camí que cal seguir", ha anunciat Carlo Tavecchio, president de la Federació Italiana (FIGC).

L'eliminació de la "squadra azzurra" a mans de Suècia ha commocionat el país, ja que feia 60 anys que l'equip no es quedava fora d'una fase final mundialista.

El seleccionador, Gian Piero Ventura, és el principal assenyalat pels mitjans. Preguntat per la seva dimissió després del partit, el veterà tècnic afirmava que "No depèn de mi i ara no tinc l'ànim d'afrontar una qüestió així. Ens veurem en els pròxims dies, diré el que hagi de dir i escoltaré. El que en surti serà acceptat". El futbol italià tancarà així, de manera abrupta, una etapa.

 

Anar al contingut