La IAAF manté la sanció als atletes russos (EFE)
Atletisme

La Federació Internacional manté la sanció als atletes russos que queden exclosos dels Jocs Olímpics

La Federació Internacional manté la sanció als atletes russos que queden exclosos dels Jocs Olimpics de Rio. El Comitè Olímpic Internacional es reunirà dimarts que ve per decidir com es concreta aquesta sanció

Actualitzat

La Federació Internacional manté la sanció als atletes russos que queden exclosos dels Jocs Olímpics de Rio. El comitè olímpic internacional es reunirà dimarts que ve per decidir com es concreta aquesta sanció. La IAAF encara no ha donat el comunicat oficial, però la federació russa ho ha filtrat a l'agència estatal TASS.

L'escàndol va esclatar a finals del 2014, quan una televisió alemanya va parlar de l'existència a Rússia d'un sistema massiu de dopatge promogut, a més, pel mateix Estat i en directa col·laboració i implicació amb la Rusada, l'agència antidopatge russa. El reportatge de la televisió alemanya ho comparava amb el que anys abans havia creat l'antiga República Democràtica Alemanya.

La sanció, la prohibició de no competir en proves internacionals, es va establir a finals del 2015. A més, la IAAF va aplicar diverses mesures com obligar Rússia a triar un nou president de la Federació d'Atletisme (amb la intenció de trencar i desarticular l'agència antidopatge del país i apartar els entrenadors que hi estaven implicats) i introduir un parell d'experts independents com a responsables en la lluita contra el dopatge en Rússia. Nomenats per l'Agència Mundial Antidopatge, l'AMA, aquests experts resideixen permanentment a Rússia i tenen lliure accés a tots els departaments i accions relacionades amb la lluita contra el dopatge.

Anar al contingut