Atletisme

La Federació Francesa d'Atletisme investiga dos casos de presumptes abusos sexuals

La pàgina web del diari "Le Monde" va destapar que el tècnic Giscard Samba, un dels més prestigiosos del país, va ser acusat d'haver violat una jove atleta en 2017 que vol guardar l'anonimat, mentre que el preparador Pascal Machat ho va ser per agressions sexuals a una semifondista, Emma Dodiou, qui ho va denunciar el febrer passat

Actualitzat

La Federació Francesa d'Atletisme (FFA) ha anunciat aquest dilluns que obrirà comissions disciplinàries per investigar dos suposats casos d'abusos sexuals que ja estan sota el radar de la Justícia francesa.
   
La pàgina web del diari "Le Monde" va destapar que el tècnic Giscard Samba, un dels més prestigiosos del país, va ser acusat d'haver violat una jove atleta en 2017 que vol guardar l'anonimat, mentre que el preparador Pascal Machat ho va ser per agressions sexuals a una semifondista, Emma Dodiou, qui ho va denunciar el febrer passat.
   
"Tots dos casos han obligat que s'activi immediatament la comissió de disciplina, que es reunirà aquest abril per abordar el cas de Machat i al maig, el de Samba", ha assenyalat en un comunicat la FFA, que ha destacat que el treball d'instrucció "serà el que permeti" escoltar testimonis i confrontar-los "abans de prendre una decisió".   

La Federació Francesa ha explicat que, "com a mesura de prevenció", retirarà a Machat de tota "missió pedagògica" en persona. En el cas de Samba, el més greu, la FFA ha explicat que el passat 19 de març va rebre "nous elements" sobre l'assumpte. Samba, de 40 anys, va ser considerat entrenador de l'any per la FFA en 2013 i va entrenar, entre altres, Dimitri Bascou, medalla de bronze olímpic en 110 metres tanques el 2016.
   
La Federació Francesa, representada pel seu president, André Giraud, i el seu director tècnic, Patrice Gerges, ha insistit que es pren "seriosament l'assumpte" i ha recordat que dues denúncies contra els tècnics ja han estat oficialment presentades davant la Justícia. "La Federació vol que s'aclareixin aquests dos casos i anuncia que es construirà com a part civil en els pròxims dies", ha acabat l'organisme.

Anar al contingut