La convocatòria de la selecció espanyola (@baloncestofeb)
La convocatòria de la selecció espanyola (@baloncestofeb)
Bàsquet

La Federació Espanyola no convoca cap jugador d'Eurolliga per als partits de la selecció classificatoris per al Mundial

En la primera finestra per seleccions al calendari mundial de bàsquet, la Federació Espanyola no ha convocat cap jugador d'Eurolliga, competició que no s'atura aquestes dates. Primer capítol de la guerra entre FIBA i Eurolliga

Actualitzat

La Federació Espanyola de bàsquet ha donat la llista de 16 jugadors amb què pensa afrontar els partits de la fase de classificació pel Mundial del 2019 contra Montenegro i la campiona d'Europa, Eslovènia. Cinc dels convocats són catalans: Albert Oliver, Nacho Llovet, Oriol Paulí, Xavier Rabaseda i Sergi Vidal. A més de Vidal, el Divina Seguros Joventut està representat per l'aler basc Xavier López-Arostegui.

Enmig del conflicte amb l'Eurolliga pel tema de les finestres pels partits de seleccions, la federació espanyola ha fet un pas enrere i no ha convocat cap jugador del FC Barcelona, Reial Madrid, València Basket, Baskonia i Unicaja, els equips espanyols que participen a la màxima competició europea de clubs.

El 23 de novembre comença la novena jornada de l'Eurolliga. I l'endemà Espanya juga a Podgorica contra Montenegro. El 26 de novembre, el combinat espanyol s'enfrontarà a Burgos contra Eslovènia. La llista dels 16 jugadors convocats per Sergio Scariolo la integren Víctor Arteafa, Javier Beirán, Quino Colom, Jaime Fernández, Sergi Garcia, Nacho Llovet, Xabi López-Arostegui, Albert Oliver, Oriol Paulí, Xavi Rabaseda, Sebas Sáiz, Àlex Suárez, Fran Vázquez, Javi Vega i Edgar Vicedo.

Sense jugadors d'Eurolliga ni tampoc de l'NBA (encara seria més utòpica la seva participació en partits de seleccions a les finestres FIBA), el combinat espanyol presenta una formació molt allunyada del seu potencial reial. Un problema, però, que també tindran els seus rivals. Eslovènia, per exemple, no tindrà els madridistes Doncic ni Randoplh, ni Montenegro el valencianista Dubljevic.

 

Anar al contingut