Juan Luis Larrea, entre la secretària general Esther Gascón i el president de l'Atlètic Enrique Cerezo (EFE)
Juan Luis Larrea, entre la secretària general Esther Gascón i el president de l'Atlètic Enrique Cerezo (EFE)
Futbol

La Federació Espanyola de Futbol celebra la seva primera assemblea sense Ángel María Villar en 29 anys

Amb el president electe de la federació empresonat en el marc de l'operació Soule, la federació ha ajornat l'aprovació dels comptes a dilluns, a fi de poder-los revisar

Actualitzat

Juan Luis Larrea ha presidit la primera assemblea de la Reial Federació Espanyola de Futbol on, 29 anys després, no ha estat present Ángel María Villar. Les altres absències destacades ha estat la de la majoria de clubs professionals, que han secundat la recomanació del president de LaLiga Javier Tebas.

L'Assemblea no ha votat assumptes econòmics ni jurídics. Els primers es tractaran el 31 de juliol en una assemblea extraordinària. A aquest acte de dimecres s'ha aprovat el calendari de competició de la propera temporada i el repartiment dels ingressos televisius de la Copa del Rei, la Supercopa d'Espanya i l'1% del Reial Decret 5/2015 de venda centralitzada de Primera i Segona destinats als clubs de competicions no professionals.

La quantitat per repartir, corresponent a la temporada 2016-17, és de 29,6 milions d'euros, 14 corresponents a l'1%, 3 a la Final de la Copa del Rei, 4 a la Supercopa, 4,8 al conveni del futbol base i 3,8 al conveni de la Copa del Rei. Cada equip de Segona B percebrà 60.000 euros, els de Tercera 27.500, els de Divisió d'Honor Juvenil rebran 6.000 euros, 2.500 els de Juvenil de Lliga Nacional i els de futbol femení, futbol sala i altres competicions. Els equips de Segona B i Tercera rebran una quantitat addicional en funció de les eliminatòries de Copa del Rei superades.

Pel que fa a clubs professionals, han assistit els presidents de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo; de la Reial Societat, Jokin Aperribay, i el del Llevant, Quico Catalán. El Reial Madrid i l'Espanyol també hi han enviat representants.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut