Bàsquet

La Federació Espanyola de Bàsquet demana a l'ACB i a l'Eurolliga que suspenguin el seu acord

En la pugna entre FIBA Europa i l'Eurolliga per veure quin dels dos organitza la millor competició europea de clubs, la Federació Espanyola ha pres part per la Federació Europea, potser pressionada per l'amenaça d'exclusió de les seves seleccions de les competicions internacionals.

Actualitzat

La Federació Espanyola de Bàsquet ha demanat a l'Eurolliga que no firmi cap acord amb l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) mentre no aconsegueixi un "consens" amb ella i no es respecti la normativa espanyola i la de la FIBA. En cas contrari, la FEB amenaça l'Eurolliga amb accions legals. La federació espanyola també reclama a l'ACB que l'enviï "de forma immediata" tota la documentació que li sol·liciti i que suspengui de forma cautelar els seus acords amb l'Associació Europea de Clubs, la matriu de la competició europea.

Aquest és l'últim episodi de la guerra entre FIBA Europa i l'Eurolliga per organitzar la millor competició europea de clubs possible, enquadrant els equips més poderosos. Ara mateix aquests estarien a la segona, però la Federació Internacional ha optat per amenaçar les federacions nacionals que donin suport a l'Eurolliga amb l'exclusió de les competicions de seleccions. En el cas d'Espanya, per exemple, l'equip masculí ha quedat fora de l'Eurobasket del 2017 juntament amb els de Grècia, Itàlia i Turquia.

La FEB es queixa que l'acord de l'Assemblea General de l'ACB del 4 d'abril del 2016 "no respecta els pactes establerts en el Conveni de Coordinació" entre les dues entitats. Aquest conveni, segons la carta enviada per la Federació Espanyola a l'ACB, "obliga a consensuar les respectives posiciones en els organismes internacionals i al respecte de les competicions internacionals de clubs". Per això aquesta organització entén que l'acord entre l'Associació de Clubs i l'Eurolliga "no pot aplicar-se", ja que no existeix aquest consens.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut