Foto: http://www.udlaspalmas.es/
Foto: http://www.udlaspalmas.es/
Barça

La Federació Espanyola autoritza el Las Palmas a jugar al Camp Nou amb una bandera espanyola brodada al pit

L'equip canari justifica la seva iniciativa en un extens comunicat

Actualitzat

La Federació Espanyola de Futbol ha autoritzat al Las Palmas a jugar aquest diumenge al Camp Nou amb una bandera espanyola cosida al davant de les seves samarretes. Una iniciativa en un dia complicat a Catalunya, aquest 1 d'octubre, que el club canari justifica amb el següent comunicat:

"La Història ha tornat a situar la Unió Esportiva Las Palmas en una situació excepcional al Camp Nou. El 30 d'octubre de 1977 va visitar al FC Barcelona el dia en què un emocionat Josep Tarradellas presidia per primera vegada la llotja després del seu exili i una monumental senyera de 60 metres es va desplegar a la gespa.

Avui la UD Las Palmas visita en una data inèdita pel nostre país, el dia que el govern català va fixar per a la celebració d'un referèndum fora del marc legal espanyol, amb la força que té el ressò internacional de tot el que passa al Camp Nou. Els pronunciaments públics en els dies previs, especialment del nostre amfitrió el FC Barcelona, han convertit aquest partit oficial de la Lliga Santander en alguna cosa més que una cita esportiva en compliment del calendari.

La UD Las Palmas podria haver-se limitat a ser testimoni mut d'aquesta cruïlla històrica o prendre partit. Ens decantem pel segon. Decidim brodar a la nostra samarreta una petita bandera espanyola i la data d'avui, 1 d'octubre del 2017, per testimoniar sense estridències la nostra esperança en el futur d'aquest país i la bona voluntat dels que hi convivim, per buscar la millor entesa. Per molt lluny que sigui l'Estadi Gran Canària, mai hem sentit la temptació de formar part d'un país que no sigui aquest. I per molt complexa que sigui la situació, sempre confiarem a saber simplificar-la per entendre-la millor i trobar solucions.

Avui el que fem és molt simple. Amb la bandera espanyola brodada a la nostra equipació volem votar de forma inequívoca en una imaginària consulta a la qual ningú ens ha convocat: creiem en la unitat d'Espanya. Ho fem des de l'autoritat moral que li vulguin concedir a la regió més llunyana de la capital d'aquest regne. Ho fem per dir-li al món que sentim dolor pel que està passant. Ho fem confiant que a ningú l'incomodi aquest gest. Com mai ens ha incomodat veure onejar senyeres a la graderia, esteses sobre la gespa o embolcallant el cos dels nostres rivals que, un cop acabat el partit, són compatriotes que ens omplen d'orgull al formar part d'un dels millors equips del món, o d'una de les millors seleccions del planeta."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut