Futbol

La Federació Boliviana anuncia la suspensió de la sanció de la FIFA i, poc després, la FIFA ho desmenteix

L'alegria de la Federació Boliviana anunciant la suspensió d'una sanció que pràcticament la deixava fora del Mundial de Rússia del 2018 ha durat ben poc
Nelson Cabrera, a la dreta de la imatge (Reuters)

Nelson Cabrera, a la dreta de la imatge (Reuters)

El president de la Federació Boliviana de Futbol ha anunciat aquest dijous que la FIFA havia retirat la sanció sobre la seva selecció masculina arran de l'alineació indeguda d'un jugador i, poques hores més tard, la mateixa FIFA ho ha desmentit. En roda de premsa, Rolando López ha llegit un telefax enviat per Alejandra Salmerón García, secretària adjunta de la Comissió Disciplinària de la FIFA, que reconeixia que "s'havia produït una errada clara en el que fa referència als recursos legals" en relació amb la penalització a la selecció boliviana.

Bolívia havia fet jugar contra el Perú (partit que van guanyar per 2 a 0) i Xile (empat a 0) Nelson Cabrera, un nacionalitzat nascut al Paraguai. Segons la FIFA, no reunia els requisits per vestir la samarreta boliviana. En conseqüència, va determinar que els bolivians van perdre els dos partits per 3 a 0.

Aquest càstig deixava Bolívia amb opcions remotes de classificar-se per al Mundial de Rússia del 2018 i, de rebot, per la redistribució de punts, deixava l'Argentina de Leo Messi fora de la repesca. L'anunci de Rolando López no ha trigat a obtenir un desmentiment contundent. Aquesta vegada, la FIFA s'ha volgut assegurar que el seu missatge era clar.

 

NOTÍCIES RELACIONADES