La FA entrarà d'ofici i sancionarà els futbolistes que simulin una infracció (Reuters)
Futbol Interncional

La Federació Anglesa de Futbol sancionarà d'ofici els futbolistes que simulin penals o agressions

El màxim organisme del futbol anglès ha explicat que un comitè d'experts format per un antic àrbitre, un antic jugador i un antic entrenador, revisaran les accions de la setmana i sancionaran com a expulsió les simulacions

Joan CaubetActualitzat

La Federació Anglesa de Futbol (FA) ha anunciat aquest dijous que, a partir de la temporada 2017-18, entrarà d'ofici i sancionarà els futbolistes que simulin una infracció. El màxim organisme del futbol anglès pretén penalitzar les simulacions en les seves lligues, i per això ha aprovat una sèrie de reformes que permetran actuar d'ofici per revisar les jugades en les quals un jugador simuli penals o agressions i l'acció posterior suposi un avantatge, ja sigui un penal o una expulsió d'un rival, pel seu equip.

Greg Clarke, president de la FA, castigarà, després que un comitè d'experts, format per un antic àrbitre, un antic jugador i un antic entrenador, revisi els dilluns els enfrontaments de la jornada, els futbolistes que hagin simulat una infracció durant el transcurs del joc que no hagi estat percebut per l'àrbitre.

Amb aquesta mesura, que ha estat acceptada i comunicada durant l'assemblea general anual de la federació, els jugadors que simulin agressions rebran un càstig similar al que obtindrien si haguessin estat expulsats amb targeta vermella directa. Això sí, només seran sancionades les accions que hagin derivat en un penal o en l'expulsió d'un rival, sempre que els tres membres del comitè hi estiguin d'acord.

Anar al contingut