Futbol internacional

La Federació Anglesa castiga José Mourinho amb un partit de sanció i dues multes pels seus comentaris contra dos àrbitres anglesos

El tècnic portuguès haurà de pagar una multa de 50.000 lliures, una de 8.000 lliures i es perdrà el pròxim partit de la Premier League

José Mourinho ha estat sancionat amb dues multes i un partit després de les seves polèmiques paraules contra els àrbitres anglesos (Reuters)

Setmana per oblidar de José Mourinho, després d'encaixar dos expedients disciplinaris i la conseqüent sanció doble per part de la Federació Anglesa, fruit de les seves paraules dirigides contra els àrbitres de la Premier League.

Per una banda, la màxima autoritat del futbol anglès imposa una multa de 50.000 lliures a José Mourinho, arran dels seus comentaris previs sobre l'àrbitre que havia de xiular el partit entre el Manchester United i el Liverpool, a qui va acusar d'estar "pressionat".

La Comissió que ha decidit el càstig per a l'entrenador portuguès ha tingut en compte que Mourinho ha acceptat que les seves paraules van ser fruit d'una actitud impròpia. Però considera que la falta de respecte a l'àrbitre va ser massa greu, i l'organisme competent de la Federació ha estimat que "la seva conducta ha de ser castigada i multada per evitar futures accions similars". En altres paraules, si no hagués mostrat cert penediment, s'exposava a un càstig més gran.

Per altra banda, l'entrenador del Manchester United va acabar expulsat en l'últim partit de la Premier League contra el Burnley. En el moment d'abandonar la banqueta, va propinar una sèrie d'insults a l'àrbitre, i la Federació l'acusa de tenir una mala conducta. Per aquesta segona acció, la màxima autoritat del futbol anglès imposa una sanció d'un partit i afegeix una segona multa de 8.000 lliures a José Mourinho.