Leo Messi, durant l'entrenament d'aquest dilluns a la Ciutat Esportiva (EFE)
Barça

La família Messi assegura que no van fer servir mai una societat a Panamà per evadir impostos

La família del jugador argentí del Barça nega en un comunicat la vinculació amb els "papers de Panamà" i està "estudiant accions legals" contra els mitjans que han difós la notícia

Actualitzat

La família Messi ha assegurat, mitjançant un comunicat, que no ha fet servir mai la societat que vincularia Leo Messi amb els anomenats 'papers de Panamà' i que els advocats del jugador argentí del Barça estan "estudiant accions legals" contra els mitjans que han difós la notícia. Els Messi es refereixen a les notícies difoses per diferents mitjans internacionals agrupats en el denominat Consorci Internacional de Periodistes sobre la creació d'una estructura societària que estaria encaminada a posar en marxa un nou entramat de frau fiscal.

"Lionel Messi no ha dut a terme cap dels actes que se li imputen, les acusacions d'haver dissenyat una nova trama d'evasió fiscal són falses i injurioses, com també la de crear una xarxa de blanqueig de capitals", s'assegura en el comunicat.  

Els Messi informen que la societat panamenya a la qual es refereixen les informacions -Mega Star Enterprises- és "una companyia totalment inactiva, que no va tenir mai fons ni comptes corrents oberts". Segons el comunicat dels Messi, deriva d'"una antiga estructura societària dissenyada pels anteriors assessors fiscals de la família Messi, i les conseqüències fiscals per a Lionel Messi ja van ser regularitzades en el seu moment".  

A més, els Messi asseguren que es van declarar davant la Hisenda espanyola "tots els ingressos derivats de l'explotació dels seus drets d'imatge, meritats amb anterioritat i posterioritat al procediment seguit davant l'Agència Tributària". Segons la versió de la família del jugador blaugrana, en la notícia es vinculen aquestes informacions amb "fets totalment aliens que es troben actualment pendents de resolució o fins i tot amb causes arxivades pels tribunals de justícia, com és el cas dels anomenats 'partits benèfics'".  

Per tot això, els Messi consideren que els fets objecte d'informació es basen en "meres conjectures i parteixen de documentació parcial i esbiaixada, que es divulguen utilitzant com a reclam el cognom Messi i la reputació del jugador". "L'anterior és especialment greu quan es tracta d'imputar fets delictius tan seriosos com el frau fiscal i el blanqueig de capitals, i impliquen danys irreparables per a Lionel Messi", s'assegura en el comunicat.

Per tot això, la família Messi ha donat instruccions al despatx Cuatrecasas Gonçalves Pereira perquè analitzi "l'eventual interposició d'accions legals" contra els mitjans que han difós aquesta notícia.

El Barça confia en els arguments de la família Messi

Davant la notícia que atribueix a Leo Messi la creació d'una estructura societària encaminada a impulsar, pretesament, un entrellat per cometre frau fiscal, el FC Barcelona ha fet un comunicat oficial per donar suport al futbolista argentí. El club blaugrana assegura que "confia en els arguments que ha fet públics avui mateix, en un comunicat, la família Messi".

Des del primer moment en què es van fer públics els documents que vinculaven Leo Messi amb els 'papers de Panamà', el FC Barcelona també ha fet arribar el seu afecte i solidaritat al jugador i a tota la seva família.

Per últim, el club afirma que ha posat a la seva disposició tots els mitjans de l'àmbit jurídic, fiscal i administratiu que puguin necessitar per deixar clara la seva actuació i honorabilitat en aquest cas.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut