Fórmula 1

La família de Jules Bianchi es querellarà contra la Fórmula 1, perquè la seva mort es podia haver evitat

La família del pilot es nega a acceptar l'informe de la FIA que l'assenyala com a principal responsable de l'accident

Jules Bianchi és l'última víctima al volant d'un Fórmula 1 (EFE)

Gairebé un any després de la seva mort, la família del pilot de Fórmula 1 Jules Bianchi ha anunciat que emprendrà accions legals contra l'escuderia Marussia, actualment Manor, contra la Federació Internacional d'Automobilisme, la FIA i contra l'empresa propietària de la Fórmula 1, la FOM o, el que és el mateix, Bernie Ecclestone, segons ha publicat la revista "Autosport".

L'advocat que porta el cas, Julian Chamberlayne, basa la querella en considerar que la mort de Bianchi es podia haver evitat i reparteix responsabilitats a tots els nivells, des del seu mateix equip, a la competició i la màxima autoritat mundial de l'automobilisme. Un pas judicial en ferm que emprèn la família del malaurat pilot després de veure com l'informe que va fer la FIA assenyalava Jules Bianchi com a principal responsable de l'accident.

En paraules del pare del pilot, Phillipe Bianchi, "busquem justícia per al Jules i saber la veritat sobre les decisions que van provocar l'accident del nostre fill al GP de Japó de 2014. Com a família, tenim moltes preguntes sense resposta i sentim que l'accident i la mort del Jules s'haurien pogut evitar si no s'haguessin comès tants errors".