Laura Flessel és la nova ministra d'Esports francesa (Reuters)
Esports

La doble campiona olímpica d'esgrima Laura Flessel, nova ministra d'Esports francesa

Nascuda a l'illa de Guadalupe fa 46 anys, Flessel es va retirar de l'esport d'alta competició després dels Jocs Olímpics de Londres del 2012 com una de les grans de la història de l'esgrima després de penjar-se dos ors olímpics a Atlanta 96

Actualitzat

El president de França, Emmanuel Macron, ha nomenat Laura Flessel, doble campiona olímpica d'esgrima, nova ministra d'Esports francesa. Nascuda a l'illa de Guadalupe fa 46 anys, Flessel es va retirar de l'esport d'alta competició després dels Jocs Olímpics de Londres de 2012 com una de les grans de la història de l'esgrima.

Flessel es va penjar dues medalles d'or olímpiques als Jocs d'Atlanta de 1996 en la disciplina d'espasa individual i per equips, i en el seu espectacular palmarès també hi figura una plata i dos bronzes entre Sydney 2000 i Atenes 2004.

Coneguda al seu país amb el sobrenom de la "vespa", Flessel és una de les moltes figures del moviment esportiu francès que s'havien implicat de forma molt clara en favor de la candidatura olímpica de París per acollir els Jocs del 2024.

És la segona vegada que un campió olímpic d'esgrima és nomenat ministre d'Esports a França. Entre 2002 i 2007, època en què París també optava a acollir uns Jocs Olímpics, Jean-François Lamour, or a Los Angeles i a Seül, va ocupar aquest càrrec.

Anar al contingut