Futbol

La dimissió de la junta del Barça marca el compte enrere per a les eleccions

Una junta gestora es farà càrrec del club blaugrana fins que d'aquí a una quarantena de dies se celebrin els comicis a la presidència

Quim RobertActualitzat

Amb la dimissió de la junta aquesta tarda arrencarà el procés electoral, que ha de culminar amb la proclamació del president i de la directiva que haurà de dirigir el club els pròxims sis anys. Encara no hi ha data fixada per anar a votar, però el desig és poder fer-ho en el mínim temps possible.

Tenint en compte el que marquen els estatuts, la via més ràpida i, ara mateix, la més possible fixaria les eleccions per d'aquí a quaranta dies. El compte enrere comença aquest dimarts amb la dimissió de l'actual directiva i amb el nomenament de la junta gestora, que s'encarregarà de governar el club durant la transició i de fixar la data de les eleccions.

D'aquí a deu dies quedaran constituïdes, per sorteig entre els socis, la junta i la mesa electoral, que posaran en marxa tota la maquinària. Fins al 6 de juliol, els precandidats a la presidència tindran temps de recollir les firmes, que hauran de ser validades entre els dies 7 i 9, just abans de començar una campanya electoral que durarà una setmana i que desembocarà en eleccions.

En principi, serien el 19 de juliol, tot i que no està descartat avançar-les al 18 per afavorir la participació.

Els precandidats

Fins ara, Josep Maria Bartomeu, Agustí Benedito, Jordi Farré i Jordi Majó han confirmat la seva intenció de presentar candidatura. L'actual directiu Toni Freixa no ho ha comunicat públicament, però treballa per ser candidat. La gran incògnita continua sent saber què farà Joan Laporta. L'expresident va dir que ja té una decisió presa i que la comunicarà quan es conegui la data de les eleccions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut