Barça

La despesa en fitxatges del Barça suma una desena part del total de la Lliga

Malgrat les xifres astronòmiques, entre entrades i sortides, la temporada 2015-16 és la que menys diners costarà en els últims deu anys

Actualitzat

Arda Turan i Aleix Vidal o el que és el mateix, els 51 milions d'euros que han costat a les arques del FC Barcelona, representen un 10% dels diners que han gastat tots els clubs de la primera divisió espanyola en fitxatges aquesta temporada.

Concretament, el Barça és el cinquè equip en inversió en noves incorporacions. El rànquing, l'encapçala el València, amb 142 milions seguit de l'Atlètic de Madrid, amb 139 milions, el Reial Madrid, amb 89,5 milions i el Vila-real, amb 64,2 milions d'euros destinats a reforços.

Malgrat aquestes dades, la temporada 2015-16 és de les que menys diners ha invertit el club blaugrana a incorporar nous jugadors al primer equip, en part pel bon rendiment de la plantilla després de culminar el triplet i en part per la sanció imposada per la FIFA que no li permet fitxar oficialment cap jugador en el mercat d'estiu, motiu pel qual Turan i Vidal no poden fer res més que entrenar-se fins al gener del 2016.

En els últims anys, només a la temporada 2012-13, amb 33 milions per Jordi Alba i Alex Song, i a la 2006-07, amb 31 milions per Zambrotta, Thuram i Gudjohnsen, el FC Barcelona va invertir menys diners en fitxatges.

Les xifres d'enguany contrasten amb les de l'any passat, quan el Barça es va gastar 146 milions d'euros per aconseguir els serveis de sis jugadors Luis Suárez, Rakitic, Ter Stegen, Bravo, Vermaelen i Douglas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut