La derrota del València contra el Vila-real (0-1) arrodoneix una gran jornada per al FC Barcelona

Els perseguidors directes del líder, el FC Barcelona, han perdut els seus partits de la dissetena jornada. Els valencianistes ho han fet en el derbi contra el Vila-real, l'Atlètic al camp de l'Espanyol i el Reial Madrid en el clàssic precisament contra el Barça

Daniel AlentoActualitzat

El València manté la seva mala ratxa amb una derrota a casa davant del Vila-real per 0 a 1 que li impedeix prendre a l'Atlètic de Madrid el segon lloc de la classificació. Des que van empatar a 1 amb el FC Barcelona, els valencianistes han perdut 3 dels seus 4 partits posteriors de Lliga i sumen 34 punts, a 2 dels atlètics i a 11 dels blaugrana. Aquesta ha estat la primera derrota com a locals dels de Marcelino Garcia Toral a la Lliga.

El Vila-real ha marcat en la seva primera arribada clara a la porteria rival. Després d'una recuperació de pilota de Rodri, els de Javi Calleja han construït una contra que ha acabat amb el gol de Carlos Bacca en el minut 24. Els valencianistes han arribat més, però sense fortuna. En el minut 41, els locals han vist com els han anul·lat un gol. El porter Neto ha refusat un xut de Montoya, i Toni Lato ha recollit la pilota venint d'una posició de fora de joc. En el minut 44, els valencianistes han reclamat penal per unes mans de Manu Trigueros.

El València ha continuat pressionant l'equip visitant després del descans. En un córner en el minut 59, Paulista ha rematat de cap al travesser, just abans que Simone Zaza va ser expulsat en veure la segona targeta groga (la primera l'havia vist 3 minuts abans). Tot i jugar amb un home menys, els de Marcelino Garcia Toral no han cedit el seu domini buscant, com a mínim, l'empat. En el minut 82, les forces s'han igualat amb l'expulsió de Trigueros. Ja en el temps de descompte, el porter del València Neto ha tingut l'ocasió d'empatar quan ha pujat a rematar l'últim córner.