La derrota del Reial Madrid a la pista de l'Estrella Roja deixa els blancs cuers del seu grup a l'Eurolliga

El Reial Madrid no troba la manera de sortir del pou sense fons on s'ha ficat. Últim del seu grup, el vigent campió de l'Eurolliga podria no superar la primera fase de grups i veure's relegat a la segona competició europea, l'Eurocup

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid és el cuer del grup A de l'Eurolliga després de la seva derrota a la pista de l'Estrella Roja de Belgrad (94-88) amb 2 victòries i 5 derrotes, però encara té opcions de classificar-se per al TOP 16 de la màxima competició europea. Els de Pablo Laso, que només han pogut comptar amb Rudy Fernández 10 minuts pels seus problemes físics a l'esquena, estan gairebé obligats a guanyar els 3 partits que li queden d'aquesta fase. El primer, la setmana vinent, contra el líder del seu grup, el Fenerbahçe turc.

El començament de partit del Reial Madrid ha estat molt dolent i ha encaixat un parcial inicial d'11 a 2. Després, el nord-americà Quincy Miller (24 punts, 7 rebots), amb 3 triples consecutius, no ha deixat els blancs acostar-se en el marcador. Al final del primer quart (28-18), només Gustavo Ayón (16 punts, 7 rebots), Trey Thompkins (14 punts) i Jaycee Carroll havien anotat a l'equip visitant.

En el segon quart, els vigents campions de l'Eurolliga s'han trobat 12 punts a sota (42-30), però han reaccionat de la mà de dos dels seus jugadors més fiables en aquesta temporada irregular, Sergio Rodríguez (16 punts, 6 rebots, 9 assistències) i Felipe Reyes (12 punts). Després d'uns minuts de concert de xiulets a càrrec d'uns àrbitres molt primmirats amb les faltes en atac, al descans, el resultat era de 46 a 43.

El Madrid ha mantingut la seva embranzida tornant de vestidors, amb una nova aparició de Thompkins. Una falta i posterior tècnica de Stefan Jovic (12 punts) ha deixat els serbis 10 a sota (50-60) i sense el seu millor base. Miller, però, ha assumit el liderat de forma espectacular, amb 11 punts fins el final d'un període que s'ha tancat amb un marcador de 66 a 67. L'Estrella Roja ha recuperat el liderat en l'electrònic en l'últim quart.

Miller ha anat a la banqueta en cometre la quarta falta personal, però els seus companys, amb una fase d'inspiració des de la línia de 3 punts, no han afluixat. L'alemany Maik Zirbes aconseguia rebre i anotar a la pintura (15 dels seus 26 en aquests últims 10 minuts). Els locals han assolit 7 punts de marge a 2:20 del final. Una errada defensiva d'Ayón i una pilota perduda en atac per Sergio Rodríguez han acabat condemnant els madridistes.