Luis Suárez es lamenta després de fallar una ocasió de gol
Barça

La dependència de Messi, el desencert ofensiu i la fragilitat defensiva, claus de l'empat del Barça a Vila-real

En els últims dos partits, els blaugranes han xutat catorze vegades entre els tres pals, però només ha marcat dos gols, i de falta, i Neymar ja fa onze partits que no veu porta

Jordi SunyerActualitzat

Polèmiques arbitrals al marge, el cas és que el Barça no va passar de l'empat al Madrigal, des d'ahir rebatejat com a Estadi de la Ceràmica. I el salvador, com sempre, va ser Leo Messi. El crac argentí va afinar la punteria en un llançament de falta imparable en l'últim sospir del matx. Asenjo, que ho havia parat tot fins aleshores, no va poder fer res per evitar un golàs, que segurament es mereixia molt més que un trist empat.

Messi marca, Neymar, no

Des de fa sis partits, quan juga el Barça, marca Messi. Des de fa onze partits, quan juga el Barça, Neymar no veu porta. Va estar a dos dits de firmar un golàs després d'exhibir el seu repertori tècnic, però l'error el va desconnectar. Es va mostrar indolent per rematar una passada de la mort de Suárez quan era a la frontal de la petita. I, ja a la segona part, va ser incapaç d'aprofitar un servei de falta de l'espavilat Messi. Des del seu últim gol, contra el City, Neymar ha rematat vint-i-un cops, però encara espera el gol que trenqui la seva dinàmica negativa dins del bloqueig de tot l'equip.

"És evident que no estem en una dinàmica gaire positiva, el que significa que hem de fer més per intentar guanyar aquest tipus de partits, encara que no tinc cap retret als meus jugadors", va admetre Luis Enrique en roda de premsa.

Mala sort o desencert?

De la mateixa manera, en els dos últims partits, el Barça ha xutat catorze vegades entre els tres pals, però només ha marcat dos gols, i de falta. Fins al Nadal, el Barça era el tercer equip més efectiu de la Lliga; només amb els números del 2017, seria el dissetè en aquest aspecte. "Són ratxes. A vegades les més difícils entren i les més fàcils no. Però tot l'equip ha de seguir treballant", va analitzar Luis Suárez.

Fragilitat defensiva

Quan queda clar que la passada de Digne que origina la contra de l'1 a 0 és dolenta, per darrere de l'esfèrica hi ha sis jugadors del Barça i vuit del Vila-real. Els groguets munten la contra i, en el moment de l'assistència definitiva cap a Sansone, la situació s'ha convertit en un tres contra tres, per tant, el gol va més enllà d'un simple error puntual en camp contrari. Neymar arriba a temps d'ajudar i Sansone acaba tenint tres jugadors davant seu, però tot i així, marca: tercer gol contra el Barça en dos partits.

Fran Escribá va saber trobar les febleses del Barça. En una acció, Sergi Roberto pressiona Soriano i André Gomes va a tapar Jaume Costa. Un cop Costa combina amb Soriano, André Gomes s'oblida d'ell i el Vila-real acaba gaudint d'una opció, quatre contra dos, que Jonathan dos Santos va desaprofitar. A la Plana, els mals estrictament esportius de l'equip també van quedar en evidència.

Tots aquests mals han allunyat una mica més el Barça del líder, el Reial Madrid, que segueix encapçalant la classificació, ara amb 40 punts. Supera el Sevilla, en 4 i el Barça en 5, que poden ser vuit si els blancs guanyen el partit que tenen pendent contra el València.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut