Actualitat blaugrana

La demanda d'un soci del Barça perquè es convoquin eleccions ja, queda vista per a sentència

L'actualitat a Can Barça passa pels jutjats. I és que la demanda d'un soci del Barça perquè es convoquin eleccions immediatament, ha quedat vista per a sentència i se n'espera la resolució pel 31 de juliol, segons s'ha determinat en el judici celebrat aquest dilluns. El demandant al·lega que la directiva de Laporta ha incomplert els estatuts i que al juny s'acabava el seu quart any de mandat. Per la seva banda, el club argumenta que els primers vuit dies del mandat de Laporta no són equiparables a un any sencer de mandat.

Actualitzat

El demandant al·lega que el mandat de Joan Laporta va començar el 22 de juny del 2003, és a dir, vuit dies abans del tancament de l'exercici econòmic de la temporada 2002-2003. Segons el soci demandant, això suposa que aquests vuit dies correspondrien a un any de mandat, segons l'article 29 dels estatuts del club.

La directiva blaugrana, per la seva banda, considera "il·lògic i erroni" identificar un exercici econòmic amb un any de mandat, ja que aquesta interpretació "no es correspon amb l'esperit dels estatuts". Segons el lletrat Jordi Calvo, representant de la directiva blaugrana, "és possible que la redacció de l'article 29 no sigui encertada, però el que està clar és que el mandat ha de durar quatre anys naturals i que aquests no tenen per què coincidir amb els exercicis econòmics", que entén, per tant, que el mandat de la junta actual acaba el 22 de juny del 2007.

L'article 29 dels estatuts del FC Barcelona recull que, quan es produeixi la renovació de la junta per cessament anticipat de l'anterior, com va ser el cas, "es considerarà com a primer any de la nova junta el de la presa de possessió, sigui quin sigui el moment en què es produeixi, i finalitzarà el mandat el 30 de juny del quart any".

Segons la tesi del demandant, defensada per l'advocat Joan Manuel de Foronda, els estatus del club deixen ben clar que el mandat de la junta va acabar el 30 de juny passat i, per això, sol·licita al jutge que obligui la directiva de Laporta a "convocar immediatament eleccions".

La directiva blaugrana, però, considera que la decisió d'esgotar els quatre anys naturals del mandat va quedar validada la passada assemblea de compromissaris, on la junta de Laporta va anunciar els comicis pel 2007, sense que hi hagués cap vot en contra. No obstant, segons De Foronda, a l'assemblea la directiva va anunciar la decisió de celebrar eleccions l'any que ve, de manera tàcita, "i no consta en cap acta l'autorització dels socis compromissaris per a la celebració d'eleccions el 2007".

Set acords comercials a Àsia

El Barça tancarà, en els propers dies, set acords comercials amb diferents empreses del sud-est asiàtic, la Xina i el Japó, que s'emmarquen en el projecte d'expansió internacional del club per potenciar la seva presència a tot el món i generar nous ingressos. Les empreses són Tiger, Titan Sports, Sports CN, Eurosoccer i Rakuten, relacionades amb mitjans de comunicació i productes de consum.

Els acords japonesos permetran utilitzar la imatge del Barça en targetes de crèdit, crear un portal electrònic sobre el club en japonès i editar una revista exclusiva també en japonès.

Anar al contingut