F1

La decisió de cancel·lar el Gran Premi de Bahrain, en mans de la FIA

Tot i que Bernie Ecclestone, patró de la F1, ha tret ferro fa poc a la situació, diversos equips de la F1 es mostren intranquils davant la inestabilitat política que viu Bahrain. A la Xina s'esperen reunions per decidir finalment si es torna a cancel·lar el Gran Premi, com ja va passar l'any passat, o si es manté el calendari previst. La FIA hi tindrà l'última paraula.

Actualitzat
Diverses escuderies de Fórmula 1 desitjarien la cancel·lació del Gran Premi de Bahrain, previst per al pròxim 22 d'abril, a causa de problemes de seguretat per les revoltes internes al país, segons ha informat la cadena britànica BBC. Les escuderies que formen l'Associació d'Equips de Fórmula 1 (FOTA) han emès un comunicat en què deixen en mans de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) la decisió de disputar la cursa, que ja es va cancel·lar la temporada passada.

Les escuderies es reuniran amb el patró de la Fórmula 1, el britànic Bernie Ecclestone, durant el pròxim Gran Premi de la Xina, tercer del calendari i que es corre aquest cap de setmana a Xangai.
El mateix Ecclestone va assegurar que els equips "no estan preocupats per la seva seguretat" de cara al gran premi que està previst que es disputi d'aquí a dues setmanes al país del golf Pèrsic.

Les declaracions del magnat britànic contrasten amb la informació publicada per la cadena pública britànica, que assegura que les escuderies sí que temen per la seva seguretat i no desitgen la celebració de la cursa, la quarta de la temporada. En qualsevol cas, a Xangai s'esperen reunions per decidir en un sentit o altre entre les parts implicades.

El Gran Premi es va haver de cancel·lar l'any passat a causa de les revoltes internes en aquest país. A diferència del 2011, les autoritats del país del Golf Pèrsic sembla que deixen en mans de la FIA la decisió de cancel·lar o prosseguir amb la carrera. Els organitzadors del Gran Premi van assegurar la setmana passada que la celebració de la cursa tindrà un paper "unificador" al país i, fins ahir, Ecclestone no tenia dubtes sobre la disputa del Gran Premi del 22 d'abril vinent.
Anar al contingut