Ricardo de Burgos Bengoetxea (www.elsevillista.com)
Ricardo de Burgos Bengoetxea (www.elsevillista.com)
Barça

La curiosa història de Ricardo de Burgos, l'àrbitre de l'Atlètic-FC Barcelona de Copa del Rei

Ricardo de Burgos Bengoetxea, que ha xiulat dues vegades aquesta temporada el Barça, és fill d'un exàrbitre de Primera Divisió que surt a una pel·lícula que va guanyar un Oscar de Hollywood.

Actualitzat

El basc Ricardo de Burgos Bengoetxea serà l'encarregat de xiular el partit d'anada de semifinals de la Copa del Rei entre Atlètic de Madrid i FC Barcelona, dimecres 1 de febrer. L'àrbitre, un dels més joves de Primera Divisió, ha dirigit aquesta temporada dues vegades els de Luis Enrique en la Lliga. La primera va ser la golejada al camp del Leganés (1-5) i la segona l'empat a casa a 0 contra el Màlaga.

En aquesta segona ocasió, els visitants van acabar el matx amb 9 jugadors, per les expulsions de Diego Llorente arran d'una dura entrada a Neymar i de Juan Carlos Pérez per dir-li en el minut 89 "xiula el final d'una puta vegada". L'entrenador de porters del FC Barcelona, José Ramón de la Fuente, també va ser expulsat per protestar. La temporada passada, els camins de De Burgos i el Barça es van creuar en dues ocasions destacades, el partit contra el Las Palmas el 26 de setembre del 2015 on es va lesionar Leo Messi i la golejada per 0 a 8 al camp del Deportivo.

Ricardo de Burgos és fill d'Ernesto Burgos, que també va ser àrbitre de Primera i apareix a la pel·lícula "Volver a empezar", de José Luis Garci, tot i que de forma accidental, El director de cine va filmar imatges de recurs d'un partit de l'Sporting a El Molinón que dirigia el pare del responsable d'arbitrar l'anada de la Copa entre Atlètic i Barça. La cinta va guanyar l'Oscar de Hollywood de l'any 1982 a la millor pel·lícula estrangera. Però el pare no és l'únic familiar de Ricardo de Burgos que ha obtingut notorietat. El seu oncle Francisco, membre de la Guàrdia Civil, va participar al cop d'estat que el 23 de febrer del 1981 va intentar, sense èxit, acabar amb la democràcia a Espanya.

La tornada, per Gil Manzano

L'extremeny Jesús Gil Manzano serà l'encarregat d'arbitrar el partit de tornada al Camp Nou d'aquesta semifinal de la Copa del Rei entre FC Barcelona i Atlètic de Madrid, el dimarts 7 de febrer. Gil Manzano va dirigir al Barça a la tornada dels vuitens de la Copa al Camp Nou davant de l'Athletic Club de Bilbao (3-1). Gil Manzano ha xiulat el FC Barcelona en 10 ocasions (7 de Lliga i 3 de Copa).

Fa dues temporades es va equivocar xiulant com a penal una falta de Mascherano fora de l'àrea. Va ser el mateix matx on Arda Turan, que encara no havia fitxat pel Barça, va llançar la seva bota a un dels assistents arbitrals. Aquella mateixa temporada va xiular penal per mans, suposadament involuntàries, de Piqué en el clàssic contra el Madrid al Bernabéu. Amb Gil Manzano, el FC Barcelona ha guanyat 4 partits de Lliga, n'ha empatat 1 i n'ha perdut 2. A la Copa ha guanyat els tres partits que ha disputat sota el seu arbitratge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut