Futbol

La Comissió Europea rep la petició de 3 europarlamentaris d'investigar el fitxatge de Gareth Bale pel Reial Madrid

Tres europarlamentaris entre els que es troba el català Ramon Tremosa sospiten que l'operació es va tancar amb la participació de bancs rescatats amb diners públics
Gareth Bale en una imatge d'arxiu (Reuters)

Gareth Bale en una imatge d'arxiu (Reuters)

Els eurodiputats Ramon Tremosa (Convergència), Sander Loones (nacionalista flamenc i vicepresident del Comité d'Economia de l'Eurocàmera) i Daniel Dalton (del Partit Conservador britànic) han demanat a la Comissió Europea que investigui si el fitxatge de Gareth Bale pel Reial Madrid va rebre ajut financer de bans rescatats, el que podria ser "un ajut estatal il·legal".

Els europarlamentaris assenyalen la participació de Bankia en l'operació de prop de 100 milions d'euros. Segons ells, el club blanc va finançar el fitxatge de Bale amb fons europeus, el que hauria provocat de forma indirecta una càrrega "pels contribuents espanyols i europeus".

Segons Tremosa, Loones i Dalton, la documentació publicada al portal Football Leaks suggereix aquesta implicació, en concret per uns pagarés emesos al Tottenham, club d'origen del jugador gal·lés, i que després haurien estat venuts a bancs espanyols. Els membres de l'Eurocàmera també han recordat les paraules en el 2013 del llavors europarlamentari Der Jan Eppink, que va assegurar que Banki havia contribuït al fitxatge.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES