Futbol

La Comissió Antiviolència proposa una multa de 66.000 euros al Barça per la xiulada a l'himne espanyol

Per aquest mateix motiu, l'Athletic Club ha estat sancionat amb una multa de 18.000 euros; la Federació Espanyola de Futbol, amb 123.000 euros, i amb 70.000 cadascuna de les 12 entitats sobiranistes que van promoure la xiulada

David CarballoActualitzat

La Comissió Antiviolència ha proposat una sanció de 66.000 euros al FC Barcelona per la xiulada a l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei al Camp Nou. La primera multa econòmica de 60.000 euros al club blaugrana és per l'incompliment de les obligacions de seguretat i control de l'accés a l'estadi i la segona, de 6.000 euros, és per la inacció i falta de col·laboració del Barça respecte a les convocatòries de les entitats sobiranistes que van organitzar la xiulada. Per aquest mateix motiu, l'Athletic Club ha estat sancionat amb una multa de 18.000 euros.

Antiviolència també ha proposat multar amb 70.000 euros cadascuna de les 12 entitats sobiranistes que van promoure la xiulada a l'himne espanyol, i la proposta de sanció més forta és per a la Federació Espanyola de Futbol, organitzadora del partit i que hauria de pagar 123.000 euros de multa.

En la compareixença conjunta que han fet Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports, i Francisco Martínez, secretari d'Estat de Seguretat, han insistit que en tots els casos es tracta de procediments administratius i no de sancions en ferm, ja que la feina de la comissió és proposar sancions i ha de ser l'autoritat competent en cada àmbit qui imposa la sanció definitiva.

Les sancions econòmiques proposades per la Comissió Antiviolència no inclouen en cap cas la possibilitat del tancament del Camp Nou, però la Fiscalia enviarà a un jutjat de Barcelona un informe sobre els possibles delictes penals que es puguin derivar de la xiulada a l'himne espanyol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut