Futbol

La ciutat de Bilbao es vesteix de gala per donar suport l'Athletic a la final de la Copa del Rei

Els comerços i els carrers s'han tenyit dels colors blanc-i-vermells per demostrar a l'equip d'Ernesto Valverde la confiança que tenen dipositada per tornar a aixecar el títol 31 anys després

Àlex ÀvilaActualitzat

Molts aficionats de l'Athletic de Bilbao no han tingut la sort de veure el seu equip aixecar cap títol. Ni més ni menys que 31 anys porta l'equip basc sense aconseguir una victòria en qualsevol de les competicions disputades. En els últims anys han estat a prop de guanyar tant la Lliga Europa com la Copa del Rei, però l'Atlètic de Madrid i el Barça, en dues ocasions, l'han privat del títol final. Les bones actuacions a les últimes temporades li han permès estar present fins i tot a la Lliga de Campions aquest curs, però els bilbaïns no van poder superar la primera fase de la competició.

Per aquest motiu, els seguidors de l'Athletic estan donant suport el seu equip més que mai per ajudar-los a aixecar la Copa del Rei dissabte, dia 30, al Camp Nou. Tant l'afició com els jugadors saben que la final no serà fàcil, ja que el rival que tindran al davant es troba en un dels millors moments dels últims anys, però apel·len a la il·lusió per poder batre el Barça al seu estadi.

Els comerços i els carrers s'han vestit de gala per demostrar a l'Athletic la confiança que tenen dipositada en l'equip. Milers d'estampats blanc-i-vermells adornen els terrats, botigues, avingudes... de tots els barris de la ciutat basca, en què destaca una samarreta gegant a la Plaça Circular i les grans banderes instal·lades al casc antic. El transport públic també s'ha unit a aquesta festa tan acolorida, i els autocars llueixen un decorat dissenyat per sis artistes bilbaïns amb el lema "Athletic gugara" (Som l'Athletic). Per últim, un vehicle blanc-i-vermell recorre la ciutat remolcant un gran cap de lleó, fent referència al sobrenom de l'Athletic de Bilbao.

La gavarra amb la qual es van passejar Zubizarreta, Dani, Goikoetxea, Sarabia i companyia i que simbolitza l'èxit del club basc ja està preparada a la ria de Bilbao per si, diumenge, els jugadors i el cos tècnic de l'Athletic han de passejar i celebrar el títol de la Copa del Rei davant de la seva afició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut