Jocs Olímpics

La candidatura de Madrid pels Jocs del 2020 es mostra eufòrica després de l'informe del COI

El dia 7 de setembre, el Comitè Olímpic Internacional decidirà la seu dels Jocs Olímpics de 2020. Ahir l'organisme va fer públiques les notes de l'últim examen fet a les tres ciutats aspirants: Madrid, Istanbul i Tòquio. La candidatura madrilenya es va mostrar molt satisfeta amb l'informe del COI, que valora positivament els progressos en matèria econòmica, en seguretat i en l'antidopatge.

Actualitzat
El dia 7 de setembre, el Comitè Olímpic Internacional decidirà la seu dels Jocs Olímpics del 2020. Ahir, l'organisme va fer públiques les notes de l'últim examen fet a les tres ciutats aspirants.

Les tres candidates a organitzar els Jocs Olímpics del 2020, Madrid, Tòquio i Istanbul, "podrien ser seu dels Jocs del 2020
, encara que, per la naturalesa de la seva visió i concepte, els riscos associats a cada projecte són diferents". Això és el que recull l'informe de la Comissió d'Avaluació del COI per als Jocs del 2020 que ha fet públic l'organisme internacional. En un comunicat conjunt, el president de la Comissió, el britànic Craig Reedie, assenyala que el seu grup de treball "s'ha assegurat de redactar una valoració precisa, objectiva i justa de les tres ciutats candidates". "Estem sens dubte molt satisfets amb la qualitat de cada projecte i és clar que els membres del COI hauran de fer una difícil elecció al setembre a Buenos Aires", afegeix el comunicat.

La Comissió d'Avaluació del COI considera que la candidatura de Madrid afronta "un grau de risc financer que hauria de ser manejable en set anys en el context de l'economia espanyola, i tenint en compte les garanties del govern". "S'han proporcionat totes les garanties financeres", insisteix l'informe que la Comissió ha fet públic, que subratlla que "Madrid es beneficia d'una substancial inversió prèvia en infraestructures i requereix una inversió mínima addicional".

"Encara que els ingressos per patrocini poden semblar conservadors, el Comitè Organitzador encara podria afrontar alguns riscos associats amb l'estat de l'economia espanyola. Tant Madrid 2020 com el govern han indicat que l'economia mostra signes de recuperació", afegeix el document.
En el capítol referent a les seus, la Comissió considera el programa de construcció "és relativament modest" i confia "que Madrid 2020 podria desenvolupar-ho en la línia dels requeriments dels Jocs".

Per la seva banda, Alejandro Blanco, president de Madrid 2020, ha destacat que el resultat de l'informe de la Comissió d'Avaluació del COI és "veritablement espectacular. És un dia de gran satisfacció i responsabilitat per la posició en què ens trobem", ha apuntat el president de la candidatura. "El dia 7 tindrem el gran test, però fins a aquest dia cal anar marcant etapes. Quan es va donar el tall amb Madrid en primera posició va ser el primer pas per saber com ens trobàvem, i ara hem aconseguit que el resultat d'aquest informe sigui veritablement espectacular".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut