Atletisme

La campiona olímpica Ruth Beitia anuncia la seva retirada

La saltadora càntabra, vigent campiona olímpica, posa fi a la seva carrera als 38 anys

Actualitzat

La saltadora d'alçada Ruth Beitia, que es va penjar l'or olímpic a Rio 2016, ha anunciat la seva retirada de l'alta competició en l'acte d'entrega de la medalla olímpica al Museu de l'Esport de Santander.

Beitia ha explicat que els últims 6 mesos, en què no ha pogut entrenar-se en condicions per diverses lesions, l'han decidit a plantejar-se la retirada. La saltadora càntabra, de 38 anys, és una de les millors competidores que ha donat mai l'esport espanyol, com ho palesen els 20 anys seguits en l'elit del salt d'alçada i els 15 títols internacionals que ha aconseguit.

Ruth Beitia es va donar a conèixer batent el rècord d'Espanya de salt d'alçada l'any 1998, amb 19 anys i una marca d'1.89 metres. La seva progressió l'ha portat fins a una millor marca de 2.02 metres, vigent rècord estatal, que va assolir l'any 2007. Beitia ha brillat en els Europeus, on havia aconseguit tres ors (2012, 214 i 2016), però li faltava el reconeixement en Mundials -un sol bronze, a Moscou 2013- i als Jocs Olímpics.

Després de dos quarts llocs, a Pequín 2008 i a Londres 2012, Beitia es va retirar provisionalment, però finalment va decidir donar-se una última oportunitat a Rio de Janeiro 2016. I allà va culminar el seu gran objectiu. La carrera de Beitia, que va transcórrer pràcticament sense lesions durant dues dècades, s'ha vist esquitxada els últims mesos per problemes físics recurrents que l'han fet prendre la decisió de plegar. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut