Pablo Lastras celebra una victòria d'etapa en la Vuelta 2011 (Reuters)
Pablo Lastras celebra una victòria d'etapa en la Vuelta 2011 (Reuters)
Ciclisme

La caiguda a l'etapa reina de la Volta Ciclista a Catalunya posa el punt final a la carrera de Pablo Lastras

"Va ser com caure des d'un tercer pis", recorda Lastras sobre l'incident a la Volta. "Si tot va bé, podré tornar a ser una persona normal el gener del 2017", afegeix el madrileny

Pau RodríguezActualitzat

El ciclista madrileny Pablo Lastras va caure el passat mes de març al Coll de Coubet, en l'etapa reina de la Volta Ciclista a Catalunya 2015. El que al principi semblava un contratemps més ha acabat posant el punt final a la carrera esportiva de Lastras. La raó? El maluc completament destrossat, recompost amb dos claus de 18 centímetres, cargols, una placa i un empelt d'ossos.

"He tingut caigudes més fortes, més intenses, però no amb tanta destrossa. Va ser com caure des d'un tercer pis", va assegurar el madrileny aquest dimarts als micròfons del programa "El Larguero" de la "Cadena SER", en una entrevista en què va mostrar la part més personal del seu procés de recuperació física i anímica.

Lastras va recordar l'incident: "Anàvem bastant a prop els uns dels altres, van frenar, una bicicleta es va quedar en la meva trajectòria i em va fer com de trampolí, vaig sortit volant i vaig caure sobre el maluc. Quan vaig voler tornar a la bicicleta, em vaig adonar que la cama dreta la tenia sense vida, no responia". "Així va ser el final de la meva carrera esportiva", va afegir el madrileny.

"A dia d'avui, no tornaré a ser ciclista professional", va reconèixer el madrileny. "Fa set mesos que vaig caure. Els primers cinc mesos he estat cuidant-me i m'he disciplinat perquè em donessin l'alta i poder tornar a pujar a una bicicleta. A dia d'avui ho veig molt difícil", va explicar Lastras.

El repte del madrileny és "poder tornar a caminar sense coixesa. Si tot va bé, podré tornar a ser una persona normal el gener de 2017". Lastras ja ha abandonat el ciclisme professional. Deixa enrere una carrera de 21 anys, sempre sota la direcció d'Eusebio Unzué. "He fet gairebé 1.500 curses des que tenia 15 anys i uns 635.000 quilòmetres", va assegurar el madrileny.

Ara és a casa, pendent de començar la tercera fase del procés de rehabilitació, "per deixar la crossa que encara porto", després d'estar ingressat durant cinc mesos. Després de caure a la Volta, el van traslladar a la Teknon, on "em vaig adonar que es tractava d'una lesió greu" perquè només em podia operar un cirurgià, Pedro Cano.

"Fins que no passi un any, no podrem valorar si l'operació ha sigut un èxit o no", va assegurar el madrileny, i va afegir que "d'aquí dos anys no descarten haver de posar-me una pròtesi". Això sí, Lastras ho té clar. "Si tornés a néixer, tornaria a ser ciclista", va concloure.
Anar al contingut