L'encert de Davin White, imprescindible per a la salvació de La Bruixa d'Or
L'encert de Davin White, imprescindible per a la salvació de La Bruixa d'Or
Bàsquet

La Bruixa d'Or busca un miracle salvador per evitar el descens, mentre que el Barça i la Penya volen posicionar-se bé per al "play-off"

El FC Barcelona i el FIATC Joventut afronten l'última jornada de la Lliga Regular buscant conservar o millorar el seu lloc en la classificació de cara al 2play-off" pel títol. La Bruixa d'Or esgotarà la seva última possibilitat d'evitar el descens esportiu

Daniel AlentoActualitzat

El gruix de partits de l'última jornada de la lliga regular de la  Lliga Endesa es disputa aquest diumenge a les 18.00. La Bruixa d'Or arriba a aquesta última jornada amb opcions d'evitar el descens esportiu, tot i que no ho té gens fàcil. Els manresans han d'esperar que el Guipúscoa Basket perdi contra el CAI de Saragossa i a més han de guanyar en la seva visita a la pista del Reial Madrid. Els blancs tenen assegurada la primera plaça, i això podria afavorir els del Bages.

En la darrera jornada, el tècnic madridista, Pablo Laso, va donar descans a Sergio Llull, Felipe Reyes i Gustavo Ayón. Per a aquesta, ha deixat fora Bourousis i no es descarta que prescindeixi d'algun altre dels seus jugadors. Pedro Martínez, l'entrenador dels manresans, recupera per a l'últim matx de la temporada l'anotador Marius Grigonis. La tornada de l'escorta ha provocat la marxa de Vilmantas Dilys.

L'equip de Manresa, però, no té cap possibilitat de caure fins a l'últim lloc de la classificació que ocupa de forma definitiva el Montakit Fuenlabrada. Amb els durs requisits que estableix l'ACB per permetre l'accés d'equips de la LEB Or a la seva competició, sembla francament difícil que dos clubs puguin fer el salt de categoria.

El Barça serà segon o tercer

El FC Barcelona és el segon de la classificació de la Lliga Endesa i vol acabar la lliga regular en aquesta posició. Només depèn d'ell mateix per aconseguir-ho. Contra el MoraBanc Andorra s'assegurarà l'avantatge de camp en els "play-off" en les dues primeres rondes de la lluita pel títol.

En cas de derrota, els de Xavi Pascual haurien d'esperar que l'Unicaja perdés a la pista del Dominion Bilbao Basket. Els andalusos, que han caigut en els seus últims 5 enfrontaments de Lliga, tard o d'hora han de trencar aquesta mala ratxa. Abans del duel entre blaugranes i andorrans el base Víctor Sada, en el seu retorn al Palau Blaugrana, rebrà un reconeixement pels seus anys al Barça.

La Penya, entre el quart i el vuitè lloc

El ventall d'opcions del FIATC Joventut és força més ampli. Pot tancar la Lliga regular com a cap de sèrie de cara als "play-off" pel títol. Per assolir el quart lloc de la classificació els badalonins han de guanyar el Baloncesto Sevilla i esperar que Dominion Bilbao Basket i València Basket perdin.

Els de Salva Maldonado, que arribarà al seu partit 500 com a entrenador a l'ACB, només guanyarien una posició si els bascos sumen un triomf. Si els verd-i-negres no aconsegueixen una victòria, podrien arribar a baixar fins al vuitè lloc en funció dels resultats de Laboral Kutxa i Herbalife Gran Canària.

 

Anar al contingut