La baixa moral brasilera i el físic dubtós d'Holanda es troben en el partit més depressiu del Mundial

El Brasil i Holanda juguen aquest dissabte el partit pel tercer lloc de la Copa del Món. És el partit més ingrat per a qualsevol selecció i fins i tot el seleccionador "orange", Louis van Gaal, ha dit sense embuts que no voldria jugar-lo. El fet és que el xoc representa una doble dificultat per a tots dos equips, que hi arriben desfets en el pla físic i en l'anímic.

Scolari, al punt de mira dels brasilers. (Foto: Reuters)

El Brasil i Holanda juguen aquest dissabte (22.00) el partit pel tercer i el quart llocs de la Copa del Món. És el partit més ingrat per a qualsevol selecció i fins i tot el seleccionador "orange", Louis van Gaal, ho ha expressat clarament: "Aquest partit no s'hauria de jugar mai, fa quinze anys que ho dic".

El fet és que el xoc representa una doble dificultat per a tots dos equips, que hi arriben desfets en el pla físic i en l'anímic.

Pel cantó brasiler és una incògnita si els homes de Luiz Felipe Scolari s'hauran refet de la derrota en les semifinals, un 1 a 7 catastròfic, que va tallar en sec el somni d'aconseguir a casa el sisè Mundial per al seu país.

L'estat de la "Canarinha" es percep com una situació de crisi nacional. Scolari ja no pot estar més qüestionat i molts esperen que acabi abandonant, encara que sigui l'últim dia, el sistema 4-3-3 que l'ha portat al fracàs. L'ha obligat a alinear jugadors en posicions que els són impròpies i no ha resultat ni atractiu ni eficaç.

El Brasil tornarà a tenir la baixa del lesionat Neymar. La participació de Thiago Silva, l'altre gran absent de les semis (per acumulació de targetes), no està clara. Qui faltarà, molt probablement, serà el davanter Fred, el blanc de les ires de l'afició pel fluix paper que ha fet al llarg de tot el campionat. El porter Julio César es podria quedar a la banqueta per permetre debutar algun dels dos suplents.

Holanda ho viurà amb menys pressió, però té el físic com a inconvenient principal. Ha hagut de jugar la pròrroga a les semis i als quarts, i arriba al partit amb un dia menys de descans. De tota manera, Van Gaal ha estat l'entrenador que més ha rotat l'equip en aquest Mundial. Ha fet jugar vint-i-dos homes, amb la qual cosa només ha deixat sense debutar el tercer porter, Michel Vorm. Així doncs, podria decantar-se per utilitzar els jugadors que trobi més frescos, i no necessàriament els més importants. Té tota la plantilla a disposició.

La personalitat dels entrenadors pot decidir el partit. Scolari és un tècnic d'idees fixes, confia cegament en unes figures determinades i fuig dels canvis. Van Gaal és més imprevisible, i analitza exhaustivament cada matx abans de decidir què ha de fer.