Ciclisme

La 93a Volta Ciclista de Catalunya: més muntanyosa i amb homenatge al centenari del Tour

L'edició de la Volta Catalunya d'aquest any comptarà amb algunes novetats, com la d'un esprint en el quilòmetre 100 de cada etapa per commemorar el centenari del Tour o el lliurament, per part d'un personatge destacat de la competició reina del ciclisme, d'un mallot especial per al vencedor de cada esprint. A més, per primer cop, també tindrà dues etapes d'alta muntanya seguides.

Actualitzat
L'edició de la Volta Catalunya d'aquest any comptarà amb algunes novetats, com la d'un esprint en el quilòmetre 100 de cada etapa per commemorar els 100 anys del Tour, o el lliurament, per part d'un personatge destacat de la competició reina del ciclisme, d'un mallot especial per al vencedor de cada esprint. A més, per primer cop, també tindrà dues etapes d'alta muntanya seguides.

La presentació de la Volta Catalunya, que començarà aquest dilluns, 18 de març, s'ha fet aquesta tarda al plató d'Esport3. L'acte ha comptat amb la presència d'autoritats i representants destacats, com el president de la competició, Rubèn Perís, o el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. En la presentació, que també s'ha pogut seguir en directe per Esport3, s'ha descobert el cartell d'aquesta edició, fet pel pintor Xano Armenter amb noves tecnologies.

La primera etapa de la 93a edició de la Volta començarà aquest dilluns, amb inici i final a Calella. L'última etapa, el diumenge 24, s'iniciarà al Vendrell i acabarà a Barcelona. Precisament, en la presentació, també s'ha fet un repàs de les set etapes de la Volta i s'ha comptat amb l'anàlisi del "Purito" Rodríguez, acabat d'arribar de la Tirrè-Adriàtic. Aquesta edició destaca per tenir el perfil més muntanyós dels últims anys (per primer cop tindrà dues etapes d'alta muntanya seguides) i comptarà amb la presència de ciclistes reconeguts com Alejandro Valverde o el mateix Purito, un dels que sonen com a clars favorits.

A part de les dues etapes d'alta mutanya seguides, una altra de les novetats més destacades d'aquesta edició és que en el quilòmetre 100 de cada etapa hi haurà un esprint especial per commemorar els 100 anys del Tour, a més d'haver-hi un mallot especial per al guanyador d'aquest esprint. Per lliurar el mallot, cada etapa comptarà amb la presència de personatges destacats que tinguin lligam amb la competició reina del ciclisme.

En total, 1.175 quilòmetres pel territori català, dels quals Esport3 oferirà les millors imatges de cada etapa i on cada dia es podrà seguir la recta final a partir de les 15.25, amb la narració d'Arcadi Alibés i els comentaris de l'exciclista Àngel Edo.

Etapes de la 93a edició de la Volta Ciclista de Catalunya

Etapa 1:
Calella - Calella
Etapa 2: Girona - Banyoles
Etapa 3: Vidreres - Vallter 2000 - Setcases
Etapa 4: Llanars- Vall de Camprodon - Port Ainé - Rialp
Etapa 5: Rialp - Lleida
Etapa 6: Almacelles - Valls
Etapa 7: El Vendrell - Barcelona (Montjuïc)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut