Atletisme

La 34a edició de la Cursa de la Mercè bat el rècord de participants amb 16.000 atletes inscrits

L'atleta badaloní Pol Guillén (F. C. Barcelona) i la marroquina Hasna Bahom parteixen com a favorits en la 34a edició de la Cursa de la Mercè de Barcelona que es disputarà aquest diumenge a la capital catalana i que tornarà a batre el rècord de participació, amb 16.000 corredors en la línia de sortida.

Actualitzat
L'atleta badaloní Pol Guillén (F. C. Barcelona) i la marroquina Hasna Bahom parteixen com a favorits en la 34a edició de la Cursa de la Mercè de Barcelona que es disputarà aquest diumenge a la capital catalana i que tornarà a batre el rècord de participació, amb 16.000 corredors en la línia de sortida.

Pol Guillén, de 33 anys i guanyador de les edicions del 2005 i 2010, i Hasna Bahom, de 33 i vencedora el 2008, 2009 i 2011, obren la llista d'aspirants on també hi haurà Driss Lakhouaja, guanyador el 2007, José Luis Blanco, Roger Roca, Albert Caballero, Juan Manuel Álvarez i Yolanda Riera, els dos últims guanyadors de la Challenge BCN 10 quilòmetres 2001-2012.

Els rècords de la prova els posseeixen Mustafa El Younes, amb un temps de 29 minuts i 35 segons (2006) i Isabel Eizmendi amb 34:15 (2004), sobre un traçat urbà de 10 quilòmetres.

Amb un augment de gairebé dos mil corredors respecte a l'edició passada, l'organització va haver de tancar fa deu dies les inscripcions en arribar al límit fixat per aquest any. També la participació femenina ha batut el rècord amb 4.300 corredores (un 27 per cent del total).

La distància de la prova és de 10 quilòmetres i aquest any hi ha una variació important en el recorregut. La sortida es farà a l'avinguda Maria Cristina de Montjuïc, en lloc de Rius i Taulet, i els corredors es dirigiran cap a la plaça d'Espanya, giraran a la dreta i enfilaran per l'avinguda del Paral·lel.

El quilòmetre 5 estarà situat al passeig de Lluís Companys, poc abans de l'Arc de Triomf, mentre que l'arribada serà al mateix punt de sortida de l'avinguda Maria Cristina. Aquesta edició tornarà a incloure també una carrera adaptada de dos quilòmetres, amb sortida a Sepúlveda-Viladomat, per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Anar al contingut