Marató

La 33a edició de la Marató de Barcelona bat un rècord històric en arribar als 14.000 inscrits

La 33a edició de la Marató de Barcelona, que el 6 de març es disputarà a la capital catalana, ha entrat ja en la història de la prova en arribar a la xifra rècord de 14.000 corredors inscrits. Quan falten amb prou feines tres setmanes per disputar-se, ja s'han superat les 14.000 inscripcions (14.100 a dia d'avui) i l'organització espera arribar a una xifra pròxima a les 15.000, ja que les llistes es tanquen el dia 20. L'any passat es va arribar a la xifra de 12.200 corredors aen la línia de sortida.

Actualitzat
La prova ha estat presentada avui a Barcelona, en un acte que ha estat presidit pel delegat d'Esports de l'Ajuntament, Pere Alcober, al costat de Jaume Alguersuari, president de l'empresa RPM Racing, organitzadora de l'esdeveniment, i el director tècnic de la cursra, Bep Solé.

Alcober ha indicat que "ja tenim un model propi que ens ha situat en àmbit europeu. Hem superat la xifra de catorze mil participants, xifra que representa un 20% d'augment respecte a l'any passat, i ja estem al nivell de les principals maratons del continent".

Sobre la polèmica amb la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) sobre l'aplicació del carnet del corredor i de les normatives que pretenen imposar a les proves populars, Alcober ha indicat que "ningú no podrà amb nosaltres i seguim en la nostra línia de mantenir els principis de la nostra pròpia organització de no donar dades confidencials sobre els participants". "Avui mateix hem explicat al president de la RFEA, José María Odriozola, la nostra postura, no només en la Marató sinó en totes les proves populars que organitzem", ha afegit.

Jaume Alguersuari, de la seva banda, ha indicat que "hem complert el nostre objectiu d'aconseguir una marató al més alt nivell i que la de Barcelona estigui entre les millors d'Europa".

El director de la prova, Bep Solé, ha destacat que "la de Barcelona és la setena marató europea respecte a la participació i la quarta d'Europa pel que fa progressió, per darrere de Londres, Berlín i París".

A l'acte de presentació de la prova barcelonina s'hi ha destacat que aquest any l'organització retrà homenatge al veterà maratonià Domingo Catalán, un dels millors especialistes espanyols i que viu a Barcelona.

Pel que fa als inscrits, el 54% són d'Espanya i el 46% estrangers, i hi destaquen els participants de França, Gran Bretanya i Itàlia. El traçat de les últimes cinc edicions es mantindrà pràcticament igual amb el pas de la Mitja Marató (21,097 quilòmetres), encara que per diverses qüestions logístiques i obres a la ciutat el recorregut tindrà lleugeres variacions.

El fondista kenià Jackson Kotut, amb un registre de 2.07.30, va polvoritzar l'any passat el rècord de la prova, i va marcar el millor crono de tots els temps en una marató disputat a Espanya. El rècord femení sobre l'actual recorregut està en poder de la jove corredora etíop Debola Wudnesh amb una marca de 2.31.51, també aconseguit en l'edició passada.
Anar al contingut