Fórmula 1

Kubica anuncia a Lotus que no podrà començar la temporada 2012-2013

El polonès Robert Kubica, pilot de Lotus Renault, ha comunicat als responsables de l'equip que, malgrat haver-se sotmès a un programa intensiu d'entrenaments, "encara és massa aviat" per tornar a la competició en el Mundial de Fórmula 1 del 2012. Kubica va tenir un accident el 6 de febrer passat durant un ral·li a Itàlia, en què es va lesionar de gravetat el braç dret. El 28 d'agost passat va ser operat del colze per millorar la mobilitat d'aquesta articulació. L'escuderia Lotus considera que la recuperació de Kubica ha experimentat un "progrés impressionant". "Ara pot caminar lliurement i moure la mà i el colze, però creu que necessita més temps per tornar a estar en forma."

Actualitzat
Lotus manté el seu compromís d'"ajudar Kubica en tot el que sigui possible en el seu procés de recuperació". L'equip està a l'espera que Kubica pugui començar els assajos amb el nou cotxe perquè "ell seguirà sent membre de la família Lotus el 2012 i ja està en negociacions, per mitjà del seu representant, per renovar el contracte per la temporada següent".

"Tot i que està molt decebut per les notícies, l'equip Lotus Renault començarà a estudiar les seves opcions i a avaluar el candidat més idoni per pilotar des dels primers entrenaments hivernals de la temporada 2012-2013. Tot l'equip li desitja una ràpida i completa recuperació", indica l'escuderia.

Kubica assegura que no està a punt per al començament del Mundial. "Tot i que he treballat molt dur en les últimes setmanes, he arribat a la conclusió que no estic llest per la temporada 2012-2013. He avisat l'equip i els he informat de la situació. És una decisió difícil per mi, però és la més raonable". "Necessito més temps, perquè vull estar al cent per cent abans de tornar a pilotar", assegura el polonès.


Anar al contingut