Ciclisme

Kirienka guanya la penúltima etapa del Giro d'Itàlia i Alberto Contador té el triomf a tocar

El bielorús Vasil Kirienka, de l'equip Movistar, ha pogut guanyar la vintena etapa del Giro i dedicar-li el triomf a Xavi Tondo, mort aquesta setmana en circumstàncies tràgiques. Kirienka ha marxat en solitari i ha protagonitzat l'escapada del dia. Al final, ha aconseguit entrar al cim del port de Sestriere amb gairebé cinc minuts d'avantatge sobre el veneçolà Rujano i el Purito Rodríguez, que ha entrat tercer. Contador segueix líder i a falta de només una etapa gairebé té la "maglia rosa" final a la butxaca.

Actualitzat
El bielorús Vasil Kirienka ha aconseguit la segona victòria per al seu equip al Giro 2011 en imposar-se a la penúltima etapa, entre Verbania i Sestriere, de 242 quilòmetres.
Kirienka ha arribat en solitari a la meta, després d'estar més de 200 quilòmetres escapat, amb 4 minuts i 43 segons d'avantatge sobre el veneçolà José Rujano a 4.50. El català Purito Rodríguez s'ha tornat a mostrar molt combatiu, ha atacat des del grup de favorits i ha acabat entrant en tercera posició a 4 minuts i 50 segons. Ara "Purito" Rodriguez és 8è de la general a més de 10 minuts de Contador.

La general no presenta canvis, amb Contador, vencedor el 2008, al capdavant, seguit dels italians Michele Scarponi (Lampre) a 5.18 i Vicenzo Nibali (Liquigas) a 6.14. Alberto Contador no ha tingut problemes una jornada més per controlar la carrera en tot moment i deixa el Giro pràcticament vist per a sentència. Aquest diumenge es disputarà l'última etapa, una contrarellotge individual de 31,5 quilòmetres a Milà.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut