Kipchoge creuant la línia d'arribada (REUTERS)
Atletisme

Kipchoge guanya per tercera vegada la Marató de Londres

En categoria femenina, la keniana Vivian Cheruiyot s'ha endut la victòria

El kenià Eliud Kipchoge, campió olímpic, ha recuperat aquest diumenge la seva corona a la Marató de Londres amb un temps de 2:04:16, i ha celebrat la tercera victòria en els darrers quatre anys.

Kipchoge, autor en aquest mateix escenari de la tercera marca històrica, 2:03:05 el 2016, va dominar la cursa de principi a fi i es va adjudicar el triplet davant de l'etíop Tola Shura Kitata, 2:05:00, i del britànic Mo Farah, 2:06:32.

El campió de l'any passat, el també kenià Daniel Wanjiru, no va poder revalidar el títol i va quedar vuitè, amb un temps de 2:10:35.

En categoria femenina, la keniana Vivian Cheruiyot ha sorprès a tothom amb la victòria per no trobar-se entre les favorites, amb un temps de 2:18:31.

Cheruiyot, de 34 anys, quarta l'any passat en aquest mateix escenari, s'ha quedat a tres minuts del rècord del món, que està en mans de la britànica Paula Radcliffe a Londres, el 2003 (2:15:25).

L'atleta africana, campiona olímpica de 5.000 metres, va aconseguir el triomf davant de la també keniana Brigid Kosgei (2:20:13) i de l'etíop Tadelech Bekele (2:21:30).

La guanyadora de l'any passat i tres vegades campiona a Londres, Mary Keitany, va liderar la prova des del començament fins als darrers vuit quilòmetres, però va acabar creuant la meta en cinquena posició, amb un temps de 2:24:27.