Tenis

Kim Clijsters venç Na Li i conquereix el seu primer Open d'Austràlia (3-6, 6-3 i 6-3)

La tenista belga Kim Clijsters s'ha emportat la final femenina de l'Open d'Austràlia en derrotar la xinesa Na Li per dos sets a un (3-6, 6-3 i 6-3). La xinesa, revelació del torneig, ha guanyat el primer set per sis jocs a tres. En el segon Clijsters ha encadenat sis jocs seguits, i ja no ha deixat marge de sorpresa davant una Na Li que ja no s'ha pogut recuperar. La belga ha posat la directe i ha acabat guanyant el set definitiu. És el primer títol a Austràlia per a Clijsters i el quart Grand Slam de la seva carrera, després de sumar tres Open dels Estats Units.

Actualitzat
La xinesa Na Li, que jugava la primera gran final de la seva carrera, ha acusat els nervis a l'inici. Clijsters s'ha avançat per dos a zero en un tres i no res, però Li Na s'ha pogut recuperar, i després d'igualar el set a 3, ha trencat el servei a Clijsters en el setè joc i s'ha acabat emportant la primera mànega per 6 a 3.

Les forces s'han equilibrat durant el segon set. Cap de les jugadores ha pogut dominar el matx fins que, també en el setè joc, Clijsters ha començat a dictar sentència. Amb el trencament de servei, la belga ha encadenat fins a 4 jocs consecutius, que li han servit per empatar el partit després de 53 minuts de lluita. Na Li ha acusat el cop i només en el tercer joc del set definitiu ha semblat que podria reaccionar, en tornar a trencar el servei de la belga. Però Clijsters, molt sòlida en el seu joc, ha tornat ha trencar el servei de la xinesa, i mantenint el seu servei ha acabat guanyant el tercer set i el seu primer títol de l'Open d'Austràlia. La belga serà a partir de dilluns la nova número 2 del tenis femení mundial.

Aquest diumenge al matí es disputarà la final masculina entre Novak Djokovic i Andy Murray. L'escocès s'ha entrenat aquest dissabte amb normalitat tot i acabar el partit contra David Ferrer amb molèsties musculars.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut