Kilian Jornet explica la seva aventura al cim de l'Everest
Aventura

Kilian Jornet presenta a Bilbao la seva última pel·lícula, "Camí a l'Everest"

El documental, coproduït per Televisió de Catalunya, narra la doble ascensió que va fer al cim més alt del món el maig passat

Actualitzat

Aquest dijous s'ha estrenat a Bilbao l'última pel·lícula de Kilian Jornet, "Path to Everest" ("Camí a l'Everest"), que narra la doble ascensió que va fer al cim més alt del món el maig passat. El documental, coproduït per Televisió de Catalunya, culmina el projecte "Els cims de la meva vida" i la setmana que ve s'estrenarà a Catalunya. El dia 8 de març, a Barcelona, al cinema Aribau, i a partir del 9, a moltes altres localitats catalanes.

Té una durada d'uns 80 minuts i està dirigit per Jaume Martí i Josep Serra. Un documental amb imatges, declaracions i sensacions de la doble ascensió de Kilian Jornet a l'Everest, amb els testimonis d'ell mateix.

Kilian Jornet va trigar 26 hores a fer la primera ascensió i 17 la segona. Ho va fer sol, sense oxigen i d'una tirada. Va ser l'última ascensió del projecte "Summits of my life", que ha durat cinc anys i que ha requerit entrenaments molt especials, que ell mateix descobreix.

Un documental en què també es podran sentir personatges molt destacats del món de l'alpinisme i de la muntanya, com ara Reinhold Messner, Jordi Canals i Emelie Forsberg. Un documental que acaba amb aquesta sentència: "Un projecte s'acaba bé quan et fa somiar molt més".

Kilian Jornet, entre els vuit aventurers de l'any

La revista especialitzada "National Geographic" ha publicat una llista amb els vuit aventurers de l'any 2018, entre els quals apareix l'esportista català Kilian Jornet, de qui destaquen la fita d'haver assolit dues vegades el cim de l'Everest sense ajuda d'oxigen. Al llistat també hi són el ciclista nepalès Rajesh Magar, l'escalador Alex Honnold, la surfista Emi Koch, l'escaladora i esquiadora de muntanya Hilaree Nelson O'Neill, Mirna Valerio, corredora d'ultramarató, escriptora i educadora, i Cristina Mittermeier i Paul Nicklen, fotògrafs de vida salvatge.

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
Anar al contingut