Kilian Jornet, en una imatge d'arxiu. (Foto: ISMF Press Office)
Kilian Jornet, en una imatge d'arxiu. (Foto: ISMF Press Office)
Esquí de muntanya

Kilian Jornet participarà aquest cap de setmana en la segona prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya

Kilian Jornet competirà en la prova individual i la de Vertical Race, totes puntuables per a la Copa del Món d'esquí de muntanya. La cursa serà aquest cap de setmana a Arcalís i Arinsal, Andorra.

Actualitzat

Kílian Jornet ha aprofitat aquest cap de setmana per participar en la Alpinski, la primera prova d'esquí de muntanya per equips de la temporada. Al costat de Matheo Jacquemoud van aconseguir el segon lloc, a tres segons de la primera parella. Aquest cap de setmana Jornet té una nova cita amb la neu, després d'aconseguir una victòria en la primera vertical race del campionat.

"L'objectiu serà estar al podi a les dues carreres, intentaré lluitar al màxim. Em trobo en un bon estat de forma i crec que és possible guanyar, encara que en les curses d'esquí de muntanya mai se sap", ha declarat Jornet.

La competició començarà dissabte a les 9.30 amb una prova individual de 1.840 m de desnivell positiu. Les muntanyes d'Arcalís rebran la prova reina amb un recorregut total de sis pujades-cinc baixades, per la zona de la Coma del Forat. Només la sortida i l'arribada són per pista, així que els atletes podran gaudir d'un terreny tècnic i alpí amb canals i arestes.

La vertical race es disputarà diumenge a les 10.40 a Arinsal. Els esquiadors hauran de fer front a una pujada de 730 m de desnivell positiu. Amb sortida des del telecadira Josep Serra d'Arinsal, 1.590 m, la meta estarà a 2.320 m, prop del bar Igloo.

Kilian ha mostrat respecte cap als seus competidors: "Sempre hi ha un gran nivell, aquest any s'està veient com una nova generació s'està fent lloc entre els que hem estat davant durant els últims anys. Els bons com Bon Mardion, Anttanmaten, Eydallin, segueixen allà, però joves com Marc Pinsach, Xavier Gachet, Antonioli, Marti ... s'estan fent un lloc i caldrà tenir-los en compte."

Els millors esquiadors del món es donaran cita un any més a les muntanyes andorranes, on s'espera un gran ambient durant tota la competició.

Anar al contingut