Alpinisme

Kilian Jornet intentarà establir el rècord de velocitat d'ascens i descens de l'Everest

L'ascens a la mítica muntanya el farà sense oxigen, sense cordes fixes i amb material lleuger perquè "és la manera com ens agrada anar a la muntanya"

Eduard GarciaActualitzat

Kilian Jornet vol establir un rècord mundial en velocitat d'ascens i descens de l'Everest. El sabadellenc intentarà realitzar la proesa durant els mesos d'agost i setembre i afrontarà el repte "amb aquesta manera d'encarar-nos a la muntanya amb l'estil en què fem servir als Alps". L'expedició estarà formada, a part de Jornet, per Jordi TosasSébastien Montaz-RossetVivian Bruchez.

Jornet vol fer l'ascens al gegant de l'Himàlaia d'una sola tirada, sense aturades. Per això, abans de marxar a l'Himàlaia, tant l'esportista com el seu equip passaran les darreres setmanes en alçada als Alps. "És una nova manera d'aclimatar-se. D'aquesta manera, quan arribem al camp base de l'Everest no hem de passar tants dies per poder encarar el repte", segons explica Tosas. Marxaran d'Europa el 7 d'agost i s'estaran a la zona de l'Himàlaia unes vuit setmanes, esperant el moment adequat per l'ascens. Tosas creu que "el dia de l'atac del cim creiem que no hi haurà ningú més a l'Everest. És una època en què no hi ha ningú, les cordes fixes a causa del monzó estaran tapades per la neu i l'Everest només concedeix un ball".

Per dur a terme aquest desafiament utilitzaran una ruta poc practicada de la cara nord. La sortida es produirà des del monestir de Rongbuk, l'últim indret habitat. Des d'allà, 30 quilòmetres els separaran del camp base avançat de la cara nord, el Zombie Camp, a 6.500 metres d'altura. A partir de llavors encararan l'ascensió fins al cim. Encara no tenen del tot clar la ruta definitiva però el corredor Norton o Horbein són dues de les opcions possibles.

Serà la primera vegada que Kilian Jornet escali per sobre dels 8.000 metres i l'esportista ha comentat: "Haurem de veure com reacciona el nostre cos a l'alçada. La preparació serà la clau, però també necessitarem paciència per descobrir aquestes grans muntanyes". Jornet intentarà conquistar l'Everest sense oxigen, sense cordes fixes i amb material lleuger i ho farà, segons explica, per poder-se "moure amb més rapidesa. Som conscients d'aquest risc i l'afrontem perquè finalment és la manera com ens agrada anar a la muntanya".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut