Kilian Jornet a la Pierra Menta d'aquest any 2016 (kilianjornet.cat)
Aventura

Kilian Jornet intentarà de nou aquesta temporada l'ascens a l'Everest a la primavera

L'atleta de la Cerdanya fa públic el seu calendari de curses: tornarà a córrer una prova UMTB, una UltraPirineu, a més de l'Everest

Joan CaubetActualitzat

Lluny d'afluixar el ritme, de buscar un descans i pensar a estar més tranquil, Kilian Jornet té previst molta activitat per aquesta nova temporada. A l'atleta de la Cerdanya l'esperen uns mesos de grans canvis d'entorn i d'una gran polivalència. "A mi m'agrada la polivalència, i aquesta temporada pinta molt bé, perquè tindrem una mica de tot. Des del gran projecte de l'Everest fins a carreres de trail, passant per projectes personals de alpinrunning. Segueixo motivat com el primer dia, així que tinc moltes ganes de veure què passarà aquesta temporada", explica Jornet.

L'Everest, la gran cita de la temporada, de nou

El gran objectiu d'aquesta temporada torna a ser la temptativa de l'ascens al cim més alt del planeta, l'Everest. Un ascens que se li va resistir l'any passat perquè la meteorologia l'hi va impedir. Amb això tancaria el projecte Summits of My Life, que des del 2012 l'ha portat a establir rècords d'ascens i descens.

Aquesta vegada, l'intent seria a la primavera, com ha explicat Jornet: "Volíem viatjar a l'agost perquè l'any passat ens va agradar l'experiència i les condicions, però no serà possible per tema de permisos". A més ha assegurat que, gràcies a l'experiència del 2016, "vam aprendre moltes coses que esperem poder posar en pràctica aquest any; segur que serà una gran experiència".

A l'estiu, les clàssiques

Després de l'Everest, sigui quin sigui el resultat, Jornet encararà un estiu ple de carreres perquè assegura que "mai he perdut la motivació per competir, però és cert que, en els últims anys, la resta de projectes m'havia deixat poc temps. Les carreres serveixen de motivació per entrenar i donar el millor de nosaltres en un dia, així que tinc previst participar en algunes durant aquest estiu".

Marathon du Mont Blanc en Chamonix, la Hardrock, la Tromsö Skyrace. Són algunes de les cites que l'esperen. La primera no sap encara si podrà anar per un tema de desgast post-Everest, la segona ja l'ha coronat tres anys i, per ell, aquesta mítica carrera americana és "la millor ultra del món". En la tercera no correrà amb dorsal, sinó que hi assistirà com a organitzador.

Jornet tampoc es vol perdre la Ultra Pirineu: "és la carrera de casa, on vaig començar a córrer i on sempre m'emociona tornar, l'ambient allà és molt especial".

La Ultra Trail du Mont Blanc i nous projectes personals

La carrera per excel·lència on s'enfrontarà amb els millors corredors del món. "Fa molts anys que no corro la UTMB i aquest any tinc ganes de tornar perquè sembla que hi haurà molt nivell. Hi ha poques vegades que es trobi una carrera amb tal densitat de corredors d'elit, per la qual cosa pot ser un espectacle bonic en una ultra ràpida com és UTMB", explicava Jornet.

Jornet té previst afrontar un projecte d'alpinisme a l'Himàlaia abans de l'Everest amb la seva companya Emelie Forsberg, però al més pur estil running. Al de la Cerdanya també li agradaria poder formar part del Bob Graham Round Club i, per fer-ho, has de completar una volta a través de 42 turons al Regne Unit en menys de 24 hores.

Anar al contingut