Curses de muntanya

Kilian Jornet guanya la Mount Kinabalu Climbathon i es proclama per quarta vegada campió del món

El català Kilian Jornet ha guanyat per quarta vegada la Mount Kinabalu International Climbathon, l'última cursa de les Skyrunner World Series 2012, que li ha donat el quart títol de campió del món de l'especialitat. En categoria femenina, la catalana Núria Picas ha estat tercera, darrere de la sueca Emelie Forsberg i l'andalusa Blanca Serrano.

Actualitzat
El català Kilian Jornet ha guanyat per quarta vegada la Mount Kinabalu International Climbathon, l'última cursa de les Skyrunner World Series 2012, que li ha donat el quart títol de campió del món de l'especialitat. El de la Cerdanya no ha tingut rival a l'hora d'aconseguir la quarta victòria en la prova malaia, que li ha valgut per certificar el pòquer de victòries a la Copa del Món i convertir-se en el corredor que més títols té a la història. Kilian Jornet ha completat el circuit de poc més de 23 quilòmetres amb la victòria a la pujada i posterior descens al Kinabalu, el cim indomable de Malàisia. Una cursa duríssima, de pocs quilòmetres pel que és normal en les curses de les Skyrunner World Series 2012, però amb un desnivell brutal.

En Kilian en tenia prou acabant en tercera posició i no dependre d'altres corredors, sobretot Tom Owens i Luis Alberto Hernando. Fins i tot en els últims quilòmetres, Kilian Jornet ha pogut aprofitar per reservar forces de cara a la seva última carrera de la temporada abans de posar-se els esquís i encarar la temporada hivernal.

L'atleta de la Cerdanya arribava en un gran estat de forma després de la victòria a la Ultra Cavalls del Vent i de superar el segon dels reptes del seu nou projecte personal, Summits of My Life, que el va portar a completar la travessia de Courmayeur a Chamonix per l'exigent via d'escalada Innominata.

Després d'aquesta cursa, Kilian Jornet s'ha d'adreçar directament a l'illa de la Reunió per participar a la Diagonale des Fous (170km), l'última prova de Trail Running en el calendari de l'atleta de Salomon i Suunto.

En categoria femenina, la catalana Núria Picas ha estat tercera, darrere de la sueca Emelie Forsberg i de l'andalusa Blanca Serrano. Ha acabat també tercera de la classificació general.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut