Kilian Jornet
Kilian Jornet, en una part del trajecte de la marató del Montblanc (@SalomonRunning)
Muntanya

Kilian Jornet guanya la Marató del Montblanc un mes després de la doble ascensió a l'Everest

L'atleta català s'ha escapat en els últims metres de Stian Angermund i ha arribat en solitari amb un minut i vint segons d'avantatge; Max King ha completat el podi

Actualitzat

Un mes després de la doble gesta a l'Everest, Kilian Jornet ha tornat a la competició de muntanya i s'ha imposat en la marató del Montblanc, que s'ha disputat aquest diumenge al matí i que marca l'inici de la temporada. Amb unes condicons complicades a causa de la pluja i la boira, la cursa ha estat igualada fins als últims metres entre l'atleta català i Stian Angermund.

Després de diversos atacs mutus, Jornet s'ha escapat en les últimes rampes i ha arribat en solitari amb un temps de 3.45.45, a un minut i vint segons del noruec. El nord-americà Max King ha estat tercer, a cinc minuts.

"Estic molt content de tornar a estar a aquest nivell. Ha estat una cursa molt dura, ja que a la línia de sortida hi havia molt nivell, amb fins a quinze corredors amb opcions de guanyar", ha dit Jornet al final de la prova.

La Marató del Montblanc ha estat el primer repte de la temporada de curses de muntanya per a Kilian Jornet, que aquest any també vol córrer clàssiques com la Hardrock, la Sierre Zinal, la UTMB, la Glen Coe o l'Ultra Pirineu.

Jornet també atacarà un altre projecte personal després de l'experiència a l'Himàlaia. Li agradaria poder entrar a formar part del Bob Graham Round Club i per a això haurà de completar una volta a través de 42 turons a la regió del Lake District, al Regne Unit, recorrent un total de 119 quilòmetres i 8.700 metres de desnivell positiu.

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut