Muntanya

Kilian Jornet guanya la Hardrock 100 i fa el rècord de la prova

Jornet s'ha proclamat vencedor de la cursa de fons Hardrock 100 en la primera vegada que ha aconseguit participar-hi. A més, ho ha fet amb un temps rècord de 22:41:35, que supera per 42 minuts l'anterior marca, del nord-americà Kyle Skaggs.

Kilian Jornet s'ha proclamat vencedor de la cursa de fons Hardrock 100 en la primera vegada que ha aconseguit participar-hi. Aquesta prova de 100 milles (160 quilòmetres) que transcorre per les muntanyes de San Juan, a l'estat de Colorado, és una de les més emblemàtiques de les que es fan als Estats Units i també una de les més exigents del món. El punt de màxima alçada supera els 4.000 metres i la resta del recorregut inclou onze passos a més de 3.700.

A més, té la particularitat que els corredors no s'hi poden inscriure gràcies al seu rànquing internacional, sinó que només es pot fer per sorteig.

L'atleta català havia intentat aconseguir un dorsal els dos anys anteriors, però no va tenir sort. Finalment, en l'edició que ho ha aconseguit, no només ha guanyat la cursa, sinó que ho ha fet amb un temps rècord. El temps de 22:41:35 que ha fet supera per 42 minuts l'anterior marca del nord-americà Kyle Skaggs. Jornet és el tercer europeu que guanya la Hardrock 100 després de Sebastien Chaigneau i Julien Chorer.