Kilian Jornet
Kilian Jornet, a la línia d'arriba de la Mondolè Ski Alp (ISMF)
Muntanya

Kilian Jornet es proclama campió del món de cursa vertical amb una victòria a la Mondolè Ski Alp

L'atleta català tanca la temporada amb tres victòries en quatre proves i dissabte atacarà el doblet en la modalitat individual

Actualitzat

Kilian Jornet ha estat el més fort en la prova de cursa vertical a la Mondolè Ski Alp (al Piemont, Itàlia), la darrera cita de la Copa del Món d'esquí de muntanya, i s'ha proclamat campió del món en aquesta modalitat.

Jornet ha estat el més ràpid en una cursa explosiva que ha transcorregut en un circuit de 2,9 quilòmetres amb un desnivell positiu de 700 metres. Des de la sortida, s'ha escapat al costat de l'alemany Anton Pälzer, a qui ha deixat enrere a meitat del recorregut per poder aturar el crono en 28:05. El suís Rémi Bonnet ha estat el tercer classificat.

La victòria d'aquest divendres és la tercera de la temporada després de les aconseguides a la Font Blanca i a Alpinski. Així, Jornet acaba amb 300 punts a la general, 80 més que Bonet i 115 més que Pälzer, segon i tercer.

L'atleta de la Cerdanya també pot guanyar el quart títol mundial en modalitat individual aquest dissabte. Ho té tot a favor, ja que és el líder amb 380 punts després de les victòries a Font Blanca, Transcavallo i Valetellina Orobie i un segon lloc a Alpiniski. L'italià Michele Boscacci el segueix amb 320 punts i Pälzer és el tercer amb 240.

Anar al contingut